2014 Eurovision Şarkı Yarışmasında İspanya’yı “Dancing in the rain” şarkısıyla temsil eden Ruth Lorenzo’nun o günlerde söylediği bir söz şu sıralar gündemde: “Eurovision’a 2-3 yıl sonra yeniden dönmek isterim!”…

Aradan geçen 2 yılın ardından gelecek yıl Kiev’de düzenlenecek olan Eurovision Şarkı Yarışmasında İspanya’yı yeniden temsil edebilme ihtimali konuşulan konular arasında. Peki gerçekten böyle bir şey mümkün mü? Elbette mümküm! Peki Ruth Lorenzo o günlerde söylediği  “Eurovision’a 2-3 yıl sonra yeniden dönmek isterim!” sözüyle ilgili bugün ne düşünüyor. Gerçekten Kiev’de İspanya’yı temsil etmek istiyor mu? Böyle bir planı var mı?

Kendisi tüm bu soruların cevabını eurovision-spain ‘e verdiği bir röportajda yanıtlamış:

Eurovision hem kendim hem de kariyerim için başıma gelen en güzel şeylerden biri. Çok harika insanlarla tanıştım, bir çok şey öğrendim. Tüm bunların dışında o döneme ait bir sürü anım oldu. Bunun yeniden olmasını elbette çok isterim! Kopenhag’da yaptığım işle gerçekten gurur duyuyorum. Ben ve ekibim artık Eurovision ile ilgili tüm püf noktaları biliyoruz 🙂 Peki “2017’de yeniden katılmak ister miyim?”. Aslında bilmiyorum. Eurovision için gerekli olan en önemli şey zaman. İyi işler zamanla olur. İyi müzik, iyi fikirler ve dahası… TVE’de ise işler böyle yürümüyor. Ama Eurovision’un yeni sanatçılar için çok iyi bir platform olduğunu düşünüyorum. 2014 yılında her şey gerçekten çok hızlı oldu. Ancak çalıştığım insanlar beni, ben ise o insanları çok iyi tanıyordum. Eurovision’dan iki şey öğrendim: takım çalışması ve bazı şeyleri stres yapmamam gerektiğini. Çünkü her şeyin çözümü vardır.