Danimarka’nın başkenti Kopenhag’daki Eurovision Şarkı Yarışmasında favoriler arasında olan Ruth Lorenzo ile ilgili ilginç bir bilgi ortaya çıktı. “Dancing in the rain” parçasıyla 2014 yılında ülkesi İspanya’yı temsil eden Ruth Lorenzo’nun iki defa Eurovision teklifini reddettiği ortaya çıktı. Reddetme nedeni ise Eurovision’u “sirk” gibi görmesi…

Hatırlanacağı üzere İngiltere’de 2008’de düzenlenen The X-Factor yetenek yarışmasının 5. sezonunda adını duyuran Ruth Lorenzo yarışmanın ardından  2014 yılında İspanya’yı Eurovision’da temsil ederek yarışmayı 10. sırada tamamlamıştı.

Ancak sanatçının 2009 yılında bir radyo programında verdiği röportaj kaydının yeniden gündeme gelmesiyle Ruth Lorenzo’nun Eurovision’a aslında eskiden o kadar sıcak bakmadığı ortaya çıktı. Ünlü sanatçı radyo yayınında şunları söylemiş:

X-Factor’ün ardından İrlanda’yı Eurovision Şarkı Yarışmasında temsil etme teklifi aldım. Ancak Eurovision’u bir sirkten farksız görmediğim için teklifi kabul etmedim. Bu arada İspanya’dan da teklif aldım elbette. Hatta çok ısrar ettiler fakat aynı nedenle kabul etmedim.

Radyo yayınına buradan ulaşabilirsiniz.