Geleneksel olarak her sene sahne tamamlandıktan sonra sanatçılardan evvel senenin sunucaları çalışmalara başlarlar ve Eurovision sanatçıları ev sahibi ülkeye gidene kadar hazır hale gelirler. Ancak Eurovision sahneden sorumlu ekip her şeyin yolunda olup olmadığını anlamak için bir yola daha başvuruyor…

Her sene Eurovision sanatçılarının provalarından evvel seçilen her hangi bir  ülkenin şarkısı ev sahibi tarafından belirlenen isimlerce seslendiriliyor ve o ülkenin sahne şovu kısmen sahnede sergileniyor. Böylelikle sahne ışıklarının ve ses sisteminin nasıl çalıştığı kontrol ediliyor. Bu provaların görüntülerinin yarışmadan önce paylaşılması legal değil ve paylaşan kişinin başı derde girebilir.

Örnek olarak sizlere yine İsveç evsahipliğinde gerekleşen 2013 yılının prova videosunu sunabiliriz. İki sene İsveç’i temsil etmek için Melodifestivalen’de yarışan ancak umduğuna ulaşamayan Ellen Benediktson, Fransa’nın şarkısını (L’enfer et moi) seslendirmişti. Videoyu izlediğinizde kamera açılarının ne kadar çok gerçeğe yakın olduğunu görüceksiniz.

 

 

Açıkçası prova için seçimin nasıl yapıldığını bilmiyoruz, ancak bu senenin talihlileri Azerbaycan ve Avusturya oldu. Azerbaycan’ın prova görüntülerinden çıkardığımız sonuca göre Samra sahnede tek olmayacak. Ona eşlik eden dört dansçı olacak. Altıncı kişinin Samra’ya eşlik edecek backvokal olacağını düşünüyoruz. Avusturya için ise güzel kızımızın da sahnesinin hakkında bir çok defa dediği gibi ulusal finale benzer bir format bizleri bekliyor. Fonlarda değişiklikler olacaktır, ayrıca ulusal finale ek olarak sahne tabanındaki görselleri de kullanacağını düşünüyoruz.

İşte internete sızan o görüntüler:

 


Videoya ulaşmak için tıklayınız.

 

İnternette paylaşılan bir diğer gönderiye göre sahnede kullanılacak alevler prova ediliyordu. Arka fonda çalan LoveWave şarkısını dikkate alacak olursak, bu sene bize Iveta bol alevli bir sahne hazırlamışa benziyor.

 

https://www.youtube.com/watch?v=Yu5BjooQdxM&feature=youtu.be