San Marino aylar süren ulusal final maratonunda sona geldi. Son olarak 11 yarışmacı ile ulusal final yapma kararı alan San Marino, bugün Slovakya’nın başkenti Bratislava’da gerçekleştirilecek ulusal final ile hem şarkısını hem temsilcisini belirleyecek. 

Geçtiğimiz haftalarda tamamlanan ilk iki şovda ulusal finalde yarışan 11 sanatçı aday iki şarkısının akustik versiyonunu söylemişti.3 aşamada gerçekleşecek olan ulusal finalin ilk aşaması 9 Şubat tarihinde gerçekleştirildi. Show daha önce kayda alınmış olup bant kaydı ile yayınlanmıştı. Bu gecede tüm katılımcılar ilk şarkılarının akustik versiyonunu seslendirmişlerdi. İkinci show ise 16 Şubat Cuma tamamlanmıştı. İlk gecede olduğu gibi ikinci show da canlı yayınlanmamıştı.Bu showda tüm katılımcılar bu sefer alternatif şarkılarını seslendirmişlerdi. Gecenin sonunda ise jüriler hangi sanatçının hangi 2 şarkıdan biri ile finalde performans sergileyeceğine karar vermişlerdi.  Daha sonra finalde seslendirecekleri şarkılarının stüdyo versiyonları paylaşıldı.

IROL – Sorry 
Emma Sandström – Diamonds
Giovanni Montalbano – Per quello que mi dai
Camilla North – Yo no soy tu chica
Jenifer Besky – Until the morning light
Franklin Music – Stay
Jessika – Who we are
Judah Gavra – Stay
Tinashe Makura Music – Free yourself
Sebastian Schmidt – Stay
Sara De Blue – Out of the twilight

(Click on songs to listen them.)

Bu geceki finalde sanatçılar şarkılarının yukarıda açıklanmış versiyonlarını seslendirecekler. Kazanan isim jüri ve online oylamanın kombini ile gerçekleşecektir. Fakat online oy kullanabilmeniz için PayPal hesabına sahip olmalısınız. Her oy attığınız kişi için kişiler 1 Euro ödemekle yükümlüdür.

Jüriler in tamamını oylarını Eurovision usulü kullanacaktır. Halk oylamasının yüzde kaç etkileyeceği ise oy kullanan kişi sayısına bağlıdır.

Eğer oy kullanan kişi sayısı 50000 altı ise halk oylaması toplam sonucun %10 unu
Oy kullanan kişi sayısı 100000 altı ise halk oyları toplam sonucun %20 sini
100000-200000 arası ise halk oylaması total sonucun %30unu
200000-250000 arası ise %49 onu etkiler.
250000 kişi veya oydan daha fazla oy varsa jüri ve halk oylamasının yarışmanın sonucuna etkisi eşit olur.

Yarışmayı TSİ 22.00’da burayı tıklayarak takip edebilirsiniz.