Geçtiğimiz günlerde San Marino televizyonu Eurovision hakkında toplantı düzenlemiş ve bir karar verilmişti: Bu sene San Marino. Online bir ulusal final düzenleyecek. Evet, yanlış duymadınız evinde bilgisayarı olan, elinde telefonu olan herkes bu ulusal finale bir katkı sağlayabilecek.

Ulusal finale başvurular başladı bile. Başvuruları bu siteye tıklayarak yapabilirsiniz. 1 Kasım’dan itibaren tüm şarkılar siteye yüklü olarak bizlerin önüne sunulacak ve oy kullanmaya başlayacağız. Evet, Türk fanlar da oy kullanabileceğiz. Başvuru sahipleri, takipçilerin süzgeçinden geçip jüri tarafından göz önüne alınabilmesi için  ilk olarak belli bir beğeni sayısına ulaşması gerekiyor.

Jüri ise engelleri aşan isimleri değerlendirmeye alacak ve on kişilik bir yarışma kadrosuyla canlı şovlar düzenlenecek. Bu on kişiden biri yarışmada zafere ulaşacak ve San Marino’yu Lizbon’da gerçekleştirilecek 63. Eurovision Şarkı Yarışması’nda temsil eden isim olmuş olacak.

Peki ulusal finalde jüri üyeleri kimler olacak?

San Marino temsilcisini seçmesi için görevlendirdiği jüri kadrosunda önemli isimler olacak. 2015 yılında oldukça büyük bir kitleyi arkasına alarak birinci olan İsveçli süperstar Måns Zelmerlöw, 2016 yılında ülkesi Avusturya’yı temsil eden ve bir başka ulusal finalle seçilmiş isim olan Zoë Straub ve ünlü İngiliz TV ve Radyo sunucusu Dave Berry jüri koltuğunda oturacak isimler olacak.