Bu yıl ülkesi Azerbaycan’ı temsil eden Semra hakkında yapılan eleştirilere teker teker yanıt verdi…Öncelikle sosyal medya üzerinden eleştirenlere şöyle cevap verdi:

Sanatçı arkadaşlarım sahte profiller açıp beni eleştiri yağmuruna tuttular. Bu yetmezmiş gibi akrabalarını devreye sokup onlar üzerinden eleştirdiler. O kişilerin hepsini tanıyorum, yaptıkları çok saçmaydı. Oturup İngilizce yorumlar yazdılar. Bu niye gerekliydi? Kısa giyinmemi terbiyesizlik görüyor olabilirsiniz ama yorumlara küfür yazmak nedir? Bu terbiyeli bir hareket midir? Ayrıca bir insanın terbiyesi elbisesinin uzunluğuna göre mi belli oluyor?

Semra Douwe Bob’un kucağında fotoğraf çekildikten sonra gelen eleştirileri şöyle yanıtladı:

Hep birlikte yarışmayı izliyorduk o sırada Douwe Bob geldi ve benimle fotoğraf çekilmek istediğini söyledi. Beni ansızın kucağına aldı. Benden önce Amir ve Barie’de kucağına almıştı ancak bu kadar olay olmadı.

Ayrıca bu yıl yarışmada siyasetin olduğunu söyledi:

Final gecesi hepimiz şok olduk. Yarışmanın galibinin Fransa, Rusya ve Avustralya’dan birinin olacağını düşünüyorduk. Kendime gelince; ben kendimi asla 17. sırada görmedim hep ilk 5’te olacağımı düşündüm. Gerek şovum gerek kıyafetim hakkında olumlu yorumlar aldım. Ayrıca yarışmadan sonra çoğu kişiden bana haksızlık yapıldığını düşündüklerini duydum.

Elbiselerini kısa ve kötü bulanlara cevabı:

Bizim isteklerimizi dikkate almaya çalıştılar. Ancak üzerimizde çalışan modacılar bir stil yaratmaya çalıştılar. Gerçekten anlamıyorum kıyafetlerimde olağandışı ne vardı? Dışarı çıksam benden daha açık giyinen hanımlar görüyorum. En çok kırmızı halıda giydiğim elbisem eleştirildi. Şunu söylemeden geçemeyeceğim: orada giydiğim elbisem ile kendimi masal kahramanına benzetiyordum.

Son olarak hemen evleneceği ile ilgili haberler hakkında ise şöyle dedi:

Yarışmaya gideceğim açıklandığında yakın arkadaşlarım: “Sakın sen başkaları gibi yapma hemen evlenme, kariyerine devam et!” diye yazdılar. Herkesin kendi tercihi ve kısmeti var. Kimse sabah uyandığında ne olacağını bilmiyor. Ancak annem de evlenmemem  konusunda  arkadaşlarımla hem fikir. Zaten annemin hep yanımda olacağımdan şüphem yok.

Semra ile gerçekleştirdiğimiz Türkçe röportaj: