Eurovision Şarkı Yarışması’nda bu sene San Marino’yu temsil edecek olan Serhat Hacıpaşalıoğlu, geçtiğimiz günlerde Feriye Sarayı’nda düzenlediği basın toplantısında Eurovision Şarkı Yarışması’na katılım sürecini ve yarışma için neler planladıklarından bahsetti.

Avrupa’da elde ettiği başarıların sonrasında San Marino’lu yetkililerin menajerlik şirketi ile irtibata geçtiklerini söyleyen Hacıpaşalıoğlu: “Karşılıklı olarak beklentilerimizi sunduk, ne yapabileceğimizi konuştuk. Ekim ayında bunu konuşmaya başladık ve sonunda el sıkıştık.” dedi. Şarkının dilinin konusunda düşüncesinin İngilizce dilinde olduğunu söyleyen Serhat, fakat daha son kararını henüz vermediklerini dile getirdi.

Türkiye’nin bu yarışmada olmamasının kendisini üzdüğünü belirten şarkıcı, “Sanat ortamları bütün ülkeleri kaynaştırıp birleştiren, politik yaklaşımlardan uzaklaşmış çok daha temiz ve naif şekilde bir araya getiren ortamlardır. Türkiye’nin burada olması kendi imajımız açısından da çok değerlidir diye düşünüyorum. Türkiye bu yarışmada aslında çok sevilen ve merakla beklenen bir ülkedir. Ben mesela sonuncu olmasına rağmen Semiha Yankı’nın Seninle Bir Dakika isimli şarkısını çok beğenirim. Katılım konusunda farklı nedenler olabilir, sonuçta bir yayın kurumu buna karar veriyor. Kendi nedenleri vardır, onu da saygıyla karşılamak lazım. Ama ümit ediyorum ki Türkiye bu yıl bu vesileyle, gelecek yılda Türkiye olarak yer alır.” şeklinde konuştu.

Hacıpaşalıoğlu, yarışmaya Türkiye adına katılma konusunda TRT üzerinden yaptığı girişimi de anlattı. Yazılı olarak TRT ile irtibata geçtiklerini ancak bütün girişimlerine karşı cevap bile alamadıklarını ifade eden şarkıcı, “Bana bu teklif geldiğinde benim Almanya’daki şirketim TRT’yazılı olarak hem e-mail, hem de Müzik Dairesine ve Genel Müdürlüğe, eğer Türkiye yarışmaya katılmayı düşünüyorsa bizi de değerlendirin” şeklinde ciddi bir yazışma oldu. Ama herhangi bir cevap gelmedi. Arkasından da zaten Türkiye yarışmaya katılmayacağını duyurdu. 7 Ekim’de TRT ile tek taraflı yazışmalar oldu. Her kurumun tercih ettiği bir davranış biçimi olabilir. Herkesin tercihine saygı duymak gerekiyor. Biz üzerimize düşeni yaptığımıza inanıyoruz. Çünkü çok ayrıntılı bir dosya iletildi kendilerine. Ama takdirleri zaten bu sene yarışmaya katılmamakmış dedi.

Yarışmaya daha sonra Türkiye adına bir teklif gelmesi durumunda elbette katılmayı düşünebileceğini söyleyen şarkıcı şöyle devam etti: “Bunlar düşünülebilir ama bu tip çalışmalarda ben geçmişte yaptığım bir şeyi tekrarlamaktan yana değilim. Bunun yanında hayatta hiç bir şeye de imkansız dememeyi öğrendim.”

Pazartesi günü yapılacak kura çekiminde Serhat’ın San Marino adına hangi yarıfinalde olacağını hep birlikte öğreneceğiz.