San Marino’yu “I didn’t know” şarkısı ile bu yıl Eurovision’da temsil eden olan Serhat maalesef hedefine ulaşamadı ve birinci yarı finalde elenen sekiz şarkı arasından biri oldu. Şarkının yapımında ise Olcayto Ahmet Tuğsuz’un imzası bulunuyor. Kendisi daha önceden Türkiye’yi Eurovision’da temsil eden şarkılara imzasını atmış bir isim…

Bu yıl Türk asıllı San Marino temsilcisi Serhat’a, Eurovision gibi zorlu bir süreçte arkadaşlık eden Olcayto Ahmet Tuğsuz’u tanıtmak istedik. Bunu yapma nedenimiz kendisinin daha önce bir çok kez Eurovision Türkiye Ulusal Finallerine şarkı yollamış olması. Hatta bu şarkılardan bazılarının bizi temsil etmesi. Yani Olcayto Ahmet Tuğsuz Eurovision konusunda oldukça deneyimli bir isim.

Serhat’an önce tam 7 defa Eurovision için şarkı hazırlamış. Bunlardan üç tanesi ise Türkiye’yi temsil etme şansına kavuşmuş. Olcayto Ahmet Tuğsuz’un ülkemiz için en son hazırladığı Eurovision şarkısı ise Seyyal Taner ve Grup Lokomotif’in seslendirdiği “Şarkım Sevgi Üstüne”. Bilindiği üzere Türkiye bu şarkıyla 2. defa sıfır puan ile yarışmadan ayrılmıştı. Şimdi gelelim hazırladığı şarkılara ve derecelerine:

1978: “Sevince”- Grup Nazar

Derece: 2 puan/ 18. oldu

https://www.youtube.com/watch?v=myEfGxDZ-xI

1981: “Nerede O Eski tangolar?”- İbo & Grup Vize

Derece: Türkiye elemelerinde 6 şarkı içinde 5. oldu

1982: “Hani?”- Neco

Derece: 20 puan/ 15. oldu

1985: “Sev”- Nükhet Duru & Neco

Derece: Türkiye elemelerinde 2. oldu.

1985: “Yıllardan Sonra”- Nükhet Duru & Neco

Derece: Türkiye elemelerinde yarıştı.

1986: “Dünya”- Seyyal Taner

Derece: Türkiye elemelerinde Klips ve Onlar ile aynı puanı alarak 1. oldu. Ancak jüri başkanının oyunun iki oy sayılmasına karar verildi. Sonuç olarak kazanan Klips ve Onlar oldu.

1987: “Şarkım Sevgi Üstüne”- Seyyal Taner & Grup Lokomotif

Derece: “0” puan ile sonuncu oldu.

https://www.youtube.com/watch?v=FWCTnhV9h9M

Ve…

2016: “I didn’t know”- Serhat

Derece: Finale çıkamadı. (YF: 68 puan ile 12. )