Danimarka’da “The Stage is Yours” adlı yarışmanın 2005 yılının çocuk kazananı olarak bilinen Simone ilk olarak Danirmarka ulusal finali olan Dansk Melodi grand Prix’te 2010 yılında “How Will I Know” şarkısıyla yarıştı ve üçüncü oldu.

Üç yıl sonunda, 2013 yılında tekrardan ulusal finalde yarışan Simone , “Stay Awake” şarkısı ile tekrardan yarışmayı üçüncülükle tamamladı. Bu yıl tekrardan yarışmaya başvuran sanatçı, bu sefer şansını  “Heart Shaped Hole” şarkısı ile deneyecek.

interview simone denmark
Bu yıl kariyerinizde üçüncü kez Danimarka ulusal finali sahnesinde olacaksınız. Bundan evvel tarzları tamamen farklı olan “How Will I Know” ve “Stay Awake” şarkılarıyla yarışmıştınız ve bu yıl da tamamen farklı tarzda bir şarkıyı seslendireceksiniz. Bunu neye bağlıyorsunuz?

DR benimle iletişime geçti ve benim bu şarkıyla katılmak isteyip istemediğimi sordu. Şarkıyı ilk defa dinlediğimde, aklımda hiç bir soru işareti yoktu. Bu yeni bir maceranın başlangıcıydı. Heart Shaped Hole “gitmeyi” anlatan güçlü bir şarkı. Bu son aynı zamanda daha güçlü ve canlı olabileceğimiz bir yerde yeni bir başlangıç anlamına gelir. Şarkımın bir çok insanla ilgili olduğunu düşünüyorum ve bu yüzden benim için çok önemli.

Rakiplerinizin şarkılarını dinleme şansınız oldu mu? Eğer olduysa, hangisi favoriniz?
Evet, hepsini dinleme şansım oldu. Fakat her hangi birini favori olarak seçemedim. Bence hepsi özel bir şeylere sahip. Bu yıl zorlu bir yıl olacak.

480986_10151491764235489_719532871_n
Umuyoruz ki gerçekleşmez ancak ulusal finali bu yıl da kazanamazsanız tekrardan katılmayı düşünür müsünüz?
Kim bilir. 🙂

Eurovision tarihindeki favori şarkınız hangisi?
Benim favori şarkım Loreen’in şarkısı “Euphoria”. Birçok yönüyle harika.

Bizi sahnede bekleyen bir sürpriz var mı?
Bir çok, fakat sürpriz. 🙂

Eğer daha evvel ulusal finale katıldığın her hangi bir şarkıyla Eurovision’a katılma şansı verilseydi, hangi şarkınla Eurovision sahnesinde olmayı tercih ederdin?
Heart Shaped Hole. Şarkım güçlü, özgün, nefes kesici ve kapsayıcı.

Daha evvel katıldığın seneler arasında devamlı üç yıl ara var. (2010-2013-2016) Ve bu üçüncü katılımın olacak. 3 rakamının şansına inanıyor musun?
İnanıyorum ve umut ediyorum! 🙂


Hadi 2013 yılındaki ulusal final performansını tekrardan hatırlayalım:

Dansk Melodi Grand Prix 2016 finali Jacob Riising ve Annette Heick sunumuyla 13 Şubat günü Danimarka’nın Horsens şehrinde gerçekleştirilecek.

http://https://www.youtube.com/watch?v=zWiYhGWMBko