(null)

15 Şubat Pazar akşamı finali gerçekleştirilecek olan “Odbrojavanje Za Beč” (Viyana İçin Geri Sayım) adlı ulusal finalde yarışacak isimler açıklanmış, onlardan birisi olan Danica Krstić (Danitsa Kırstiç) “Nedeljno Popodne” adlı programda galip gelerek finalde yer alma hakkını kazanmıştı. Şimdi ise sıra temsilciyi seçmeye geldi!

Vladimir Graić (Vladimir Grayiç) tarafından daha önce bestelenmiş olan ve elemelerin, üzerine kurulduğu üç şarkı, sesleriyle olan uyumlarına göre yarışmacılara verildi. 15 Şubat’ta ise şarkıları seslerinden dinleyeceğiz.

14 Şubat’ta yarışmacıların premiyerleri, yabancı ve Sırpça şarkılardan oluşan bir repertuarla resmî kanal RTS ekranlarında olacak.

15 Şubat’ta ise bizi bekleyen şarkıların isimleri açıklandı. Liste ise şöyle:

Bojana Stamenov: Ceo Svet Je Moj (Tüm Dünya Benim)

Danica Krstić: U Ime Ljubavi (Aşkın İsminde)

Aleksa Jelić: Vodi Me (Beni Al)

Eurovision sezonunun açılmasından birkaç hafta sonra adaylardan biri olarak gösterilen Bojana Stamenov’un (Boyana Stamenov) ardından, yapılan elemede birinci olarak Krstić çıkmış, daha sonrasında son adayın Aleksa Jelić (Aleksa Yeliç) olduğu yetkililerce açıklanmıştı. Bakalım Viyana’da Sırbistan bayrağını hangi ses dalgalandıracak, hep birlikte göreceğiz.

Elemenin izlenebileceği bir link verildiğinde anında sizlere iletilecektir. Verilmez ise alternatif olarak “RTS 1 Uživo” araması yaparak canlı yayına ulaşabileceğiniz bir site bulabilirsiniz.

İşte programın fragmanı:

Kaynak: RTS Vesti