Birkaç gün önce temsilcisinin ZAA olacağını açıklayan Sırbistan, bugün ise Avrupa sahnesinde Sırbistan bayrağını dalgalandıracak şarkıyı ulusal kanalın düzenlediği “Pesma Srbija za Evropu” (Sırbistan’ın Avrupa İçin Şarkısı) adlı şovda yayımladı.

Şov dört sunucu tarafından sunuldu ve bant kaydı olarak yayınlandı. İlk olarak geçen senenin birincisinin kısa bir görüntüsüyle başlayan şov, daha sonrasında Yugoslavya ve Sırbistan’ın Eurovision tarihleriyle devam etti. Daha sonra ZAA’nın kendi hikayesini anlattığı ufak bir videoyla devam edildi.

İlk önce sahnede Beyoncé’nin “I’d Rather Go Blind” adlı parçasını yorumlayan Vučić, seyircilerden büyük alkış topladı. Daha sonra kendisine soyadının neden Vučić olduğuna dair, şakayla karışık sorular sordular, bunun nedeni Sırbistan Başbakanı ile aynı soyadı taşımasıydı.

Bunun devamında ilkokul hocasının ilkokul anılarını anlattığı bir VTR ile şov devam etti. Bu videodan sonra Vučić, annesinin folk müzik sanatçısı olmasından dolayı onun için, bir türkü olan “Preleteše ptice lastavice” şarkısını seslendirdi. Bu yorumundan sonra, ulusal kanalın onu aradığı anı anlattığı kısa bir video izledik.

Daha sonra ulusal kanal üyelerinden biri neden böyle bir tercih yaptıklarını açıklamak için şova katıldı. ZAA’nın “Tri boje zvuka” adlı programdaki performansını izledikten sonra böyle bir karar verdiklerini açıkladılar.

Bundan sonra, kendisinin dil yeteneği hakkında konuşmaya başladılar. İlk olarak Portekizce, daha sonrasında Belgrad Üniversitesi’nde Arap Dili ve Edebiyatı öğrencisi olduğu için bildiği bir dil olan Arapça, daha sonrasında Fransızca ve İtalyanca şarkılar söyledi.

Sanja Vučić ZAA, Sırbistan delegasyon başkanı tarafından seçildi. Böyle bir seçimi neden yaptıkları sorulduğunda ise kanal, bilinmeyen bir yüzü tanıtmak istediklerini açıkladı. Vučić, sahne ismi olarak üyesi olduğu müzik grubunun da ismi olan ZAA’yı kullanacak.

Şarkıyı buradan dinleyebilirsiniz: