Eurovision.tv’nin son zamanlarda sürdürdüğü ve sosyal medya üzerinden yaptığı oylama ile 80’ler, 90’lar,2000’ler ve 2010’lu yıllarda yarışmayı sunmuş isimlerden enleri belirleme etkinliğinin sonuna gelindi.

Fanların oyuyla belirlenen enlerde, 80’lerde 1985 yılında yarışmayı sunan ve elbise şakasıyla akıllara kazınan Lill Lindfors, 90’lar için 1998 sunucuları olan Terry Wogan ve Ulrika Jonsson, 2000’li yıllarda Finlandiya’da düzenlenen yarışmada sunuculuk görevini üstlenen Jaana Pelkonen ve Mikko Leppilampi çifti galip gelmişti. Son olarak 2010’lu yıllar için düzenlenen oylamada ise geçtiğimiz yarışmada bu görevi kusursuz tamamlayan Måns Zelmerlöw ve Petra Mede çifti en iyi sunucular olarak belirlendi!

Petra ise geçtiğimiz zaman diliminde bu alandaki popülerliği için şunları söylemişti:”Açıkçası Eurovision’a ve fanlarına aşığım. Eurovision Şarkı Yarışması’nı sunabilme onuruna ikinci kez sahip olmak hayal edebileceğimden daha öte. Birçok anıya sahibim  ama eğer birini seçecek olursam bu 2016 yılında 15000 kişinin aynı anda Petra, Petra, Petra diye bağırması olurdu.” ve şakayla sonlandırdı, “Sonunda egom tatmin oldu.”

Edward with hosts Petra Mede and Måns Zelmerlöw
Måns Zelmerlöw ve Petra Mede çiftini bu kadar başarılı kılan görünmeyen kahramanlar da vardı bu yıl; Edward af Sillén. Bu yılın senaryosunu yazmaya katkıda bulunan bu isim ayrıca canlı şovlarda bu iki isme direktif vererek olası canlı yayın kazalarını engelledi.