IMG_0952.JPG

Danas je na Srpskoj nacionalnoj televiziji RTS-u, u emisiji “Nedeljno popodne” izabran prvi finalista za takmi─Źenje na Beoviziji.

┼Żiri sa─Źinjen od ─Źetiri vrhunska umetnika: Vladimira Grai─ça, Leontine Vukomanovi─ç, Aleksandra Kobca i Dragana Ili─ça je ranije ove godine raspisao konkurs za nepoznatog umetnika.

Od 300 prijavljenih, ┼żiri je izabrao 10 najboljih koji su se danas takmi─Źili za svoje mesto na Beoviziji. Izvodjeno je 10 poznatih kompozicija (od poznatih peva─Źa u cilju ispitivanja glasovnih sposobnosti u─Źesnika) i ┼żiri je imao zadatak da izabere najboljeg. Naravno da to nije bilo nimalo lako pored toliko talentovanih ljudi. Bili su pred jako te┼íkom odlukom i zato su umesto jednog izabrali dva takmi─Źara.Kako ka┼żu, svi takmi─Źari su pokazali izuzetan talenat, ali ove dve u─Źesnice su ih prosto odu┼íevile.

Svoje mesto na Beoviziji dobile su: Danica Krsti─ç i Goga Stani─ç. Kako saznajemo, Danica je mlada 19-to godi┼ínja etno peva─Źica, i u─Źe┼í─çe na ovakvoj vrsti takmi─Źenja joj je dnelo sasvim novo iskustvo, ali i veliku ─Źast- mogu─çnost da predstavlja svoju zemlju na Evroviziji.

┼Żiri ka┼że da su svesni da se samo tri takmi─Źara mogu takmi─Źiti na Beoviziji, ali jednostavno nisu mogli da ostanu hladni prema talentu ove dve umetnice. Kako ka┼żu mora─çe da odlu─Źe ┼íta dalje. A mo┼żda naprave o duet? Vide─çemo.