IMG_0952.JPG

Danas je na Srpskoj nacionalnoj televiziji RTS-u, u emisiji “Nedeljno popodne” izabran prvi finalista za takmičenje na Beoviziji.

Žiri sačinjen od četiri vrhunska umetnika: Vladimira Graića, Leontine Vukomanović, Aleksandra Kobca i Dragana Ilića je ranije ove godine raspisao konkurs za nepoznatog umetnika.

Od 300 prijavljenih, žiri je izabrao 10 najboljih koji su se danas takmičili za svoje mesto na Beoviziji. Izvodjeno je 10 poznatih kompozicija (od poznatih pevača u cilju ispitivanja glasovnih sposobnosti učesnika) i žiri je imao zadatak da izabere najboljeg. Naravno da to nije bilo nimalo lako pored toliko talentovanih ljudi. Bili su pred jako teškom odlukom i zato su umesto jednog izabrali dva takmičara.Kako kažu, svi takmičari su pokazali izuzetan talenat, ali ove dve učesnice su ih prosto oduševile.

Svoje mesto na Beoviziji dobile su: Danica Krstić i Goga Stanić. Kako saznajemo, Danica je mlada 19-to godišnja etno pevačica, i učešće na ovakvoj vrsti takmičenja joj je dnelo sasvim novo iskustvo, ali i veliku čast- mogućnost da predstavlja svoju zemlju na Evroviziji.

Žiri kaže da su svesni da se samo tri takmičara mogu takmičiti na Beoviziji, ali jednostavno nisu mogli da ostanu hladni prema talentu ove dve umetnice. Kako kažu moraće da odluče šta dalje. A možda naprave o duet? Videćemo.