Genç Eurovision fanlarının 2011 yılının komedyen sunucusu olarak tanıdığı, 2000 yılının Almanya temsilcisi Stefan Raab TV kariyerini sonlandırdığını duyurdu.
Ünlü Alman sunucu,komedyen ve söz yazarı Stefan, Eurovision kariyerini ise 2013 yılında sonlandırmış ve Eurovision fanlarını üzmüştü.


2010 yılında Lena’nın zaferine, çalışmalarıyla büyük oranda katkı sağlayan Stefan, 2011 yılında ise Anke ve Judith ikilisiyle çok başarılı bir sunumla Eurovision fanlarının hafızalarında yer edinmişti.


2004 yılında Almanya temsilcisini Stefan’ın öncülüğünde düzenlenen “Stefan Sucht Den Super-Grand-Prix-Star” formatıyla belirlemiş ve Maximilian Mutzke İstanbul’da sahne almıştı.

https://www.youtube.com/watch?v=pJgszpNj7dY

Eurovision kariyerini  “Wadde hadde dudde da” şarkısıyla da süsleyen Stefan Raab, 2000 yılında aldığı 96 puanla ülkesini beşinci yapmıştı.

Eurovision’daki ilk önemli deneyimi ise 1998 yılında olmuştu şüphesiz. Guildo Horn’un seslendirdiği ve Almanya’ya yedincilik kazandıran şarkı; Guildo hat euch lieb!, Stefan Raab tarafından yazılıp düzenlenmiştir.

Eurovision’a bu denli katkısı olan Raab’a teşekkürü bir borç biliyor ve kendisine aldığı karar doğrultusunda mutlu bir gelecek diliyoruz.