Temsilcisini Supernova adlı geleneksellemiş ulusal finalle belirleyen Letonya’da bu gece final heyecanı yaşandı. Üç ayrı haftada üç ayrı yarı finallerden finale yükselmeyi başarmış 8 isim bu gece son kez sahne aldı ve gece sonunda birinciliğe ulaşan sanatçı Laura Rizzotto ülkesini 63. Eurovision Şarkı Yarışması’nda temsil etmeye hak kazandı.

Dagmāra Legante ve Justs Sirmais sunumuyla gerçekleştirilen final gecesinde geçen yılların aksine kazanan isim yalnızca jüri ve halk oylaması ile belirlendi ve sayıca daha çok sanatçı yarıştı. Hatırlanacağı üzere Letonya daha önceki senelerde yarışma finalini yalnızca 4 isimle gerçekleştiriyor ve Spotify dinlenme sayılarını da birinciyi belirlerken dikkate alıyordu.

Bu sene finali yedi kişiyle gerçekleştirmek isteyen yetkililer ikinci hafta yaşanan teknik sorunlar nedeniyle büyük finalde yarışacak sanatçı sayısını sekize çıkarmak zorunda kaldı. İkinci hafta oyların yanlış sayılması üzerine ilk olarak elenen isimler arasında gösterilen popüler isim Markus Rivas daha sonra kanalın televote sayımlarını güncellemesinin ardından finale yükseldiğini açıklamıştı. Böylece finale ekstra bir isim daha katılmış oldu. Gecede sahne alacan tüm isimler ve şarkıları şu şekilde:

  1. Sudden Lights – Just Fine
  2. Ritvars – Who’s Counting
  3. MADARA – Esamība
  4. Liene Greifane – Walk the Talk
  5. Lauris Valters – Lovers Bliss
  6. Edgars Kreilis – Younger Days
  7. Laura Rizzotto – Funny Girl
  8. Markus Riva – This Time

Bu sekiz isimden biri olan Laura Rizzotto Supernova 2018 adlı ulusal finali kazanarak ülkesini 2018 Eurovision Şarkı Yarışması‘nda temsil etmeye hak kazandı. Sanatçı 2. yarı finalin 2. yarısında sahne alacak isimlerden biri oldu.