Bu gece temsilcisini belirleyecek olan bir diğer ülke ise Letonya olacak. Supernova 2019 finali Letonya’nın başkenti Riga’da ki LTV stüdyosunda gerçekleştirilecek. Geçtiğimiz haftalarda tamamlanan her iki yarı finalden en iyi sonucu elde eden dörder isim bu akşam bir kez daha sahne alacak.

Bu sene Supernova 2019 için 83 başvuru alındığı  ulusal kanal tarafından paylaşılmıştı. Bu başvurular arasındaki aday şarkılar ilk değerlendirmeler sonucunda 33’e düşürülmüş ve internet oylaması başlatılmıştı. Oylamada en çok desteği alan 16 şarkı Supernova ulusal finalinin yarı finallerinde yarışma hakkı elde etmişti. Yarışmacılar arasındaki Alekss Silvs’ın şarkısının “Fireworks” söz ve müziği ; 2015 Eurovision Şarkı Yarışması’nda “Love Injected” ile yarışan Aminata Savadogo tarafından hazırlandı. Ancak Alekss birinci yarı finalden elenen isim olmuştu. Hatırlanacağı üzere Aminata 2016 yılında Letonya’yı temsil eden Just’un “Heartbeat” şarkısını hazırlamıştı.

Bu gece yarı finallerden seçilen sekiz isim bir kez daha sahne alacak.

Aivo Oskis – Somebody’s Got My Lover
Edgars Kreilis – Cherry Absinthe
Samanta Tīna – Cutting the Wire
Laime Pilnīga – Awe
Dziļi Violets feat. Kozmens – Tautasdziesma
Carousel – That Night
Double Faced Eels – Fire
Markus Riva – You Make Me So Crazy

TSİ 22.25’te başlayacak ulusal finali buradan izleyebilirsiniz. Supernova kazananı halk ve jüri oyları neticesinde belirlenecek.