Melodifestivalen’de 4 yarı final tamamlandı. Bu gece yapılacak “İkinci Şans Turu”nun ardından ise haftaya büyük final yapılacak. Ancak ortada “schlager” şarkı yok. İsveç Televizyonu SVT ise bunu telefi etmek için “After Dark” ın finalde olmasına karar verdi!…

Bu yıl gerçekten skandallarla dolu bir Melodifestivalen geçiriyoruz. Önce Anna Book’un diskalifiye olması ardından haftalardır süren “Björkman Melodifestivalen’i ve “schlager”i öldürdü.” tartışmaları. Artık İsveç Televizyonu SVT gelen eleştirilerden o kadar bıkmış olacak ki Melodfiestivalen finalinde schlager müziğinin isimlerini ara şov olarak sahnede ağırlamaya hazırlanıyor.

Bu isimlerden biri Aftonbladet’e göre “After Dark”. After Dark hatırlanacağı üzere bu yıl Melodifestivalen 3. yarı finaline “Kom ut som en stjärna” şarkısıyla katılmış ve sonuncu olarak elenmişti. Ardından Björkman’ı suçlayarak “schlager” müziğinin hedef kitlesinin teknolojiyi iyi kullanamadığından oy kullanamadığından yakınmıştı.

SVT Melodifestivalen finalinde yer alacak diğer “schlager” sanatçılarının isimlerini açıklayacak. Ancak “Schlagerin ve Melodifestivalen’in katili Björkman!” tartışması daha uzun süre devam edecek gibi gözüküyor.