Birçoğumuzun bildiğinin aksine Eurovision Şarkı Yarışması’nda bir ülkeyi temsil etmek sanıldığı kadar da kolay olmuyor. Birbirini kovalayan işler, etkinlikler, provalar, kayıtlar bazı sanatçıların yorgun düşmesine bazılarında ise fiziksel değişimlere dahi neden olabiliyor. Sonucunda ise milyonları eğlendiren bir etkinlikte, ülkelerini temsil eden sanatçılar perişan olabiliyor. 

Ancak her şeye rağmen bazı sanatçılar ülkelerini tekrar ve tekrar temsil etmek isteyebiliyor ve bu yorucu serüvende elini taşın altına üşenmeden koyabiliyor. Bunun en büyük örneği ülkesi San Marino’yu bir birini takip eden 2012-13-14 yıllarında temsil eden Valentina Monetta. İstediği zafere ulaşabilmek için çok çaba harcayan sanatçı, Kopenhag’da yapılan yarışmada hem kendisine hem ülkesindeki Eurovision fanlarına final heyecanını hissettirmişti. Bu süreçte oldukça çok takipçi kazanan Valentina bu ilgi altında ezilmiş hissedecek ki geçtiğimiz günlerde sosyal medya aracılığıyla adeta ateş püskürdü: “Yeter artık. Sosyal medya kullanmıyorum diye öldüm sanmayın. Ayrıca Eurovision’a da artık katılmayacağım.” Söylediklerini bu şekilde özetleyebiliriz.

Geçtiğimiz sene ülkesi Rusya’yı temsil eden Sergey Lazarev’in yaşadıkları bu Eurovision döneminde yaşanabilecek tüm olumsuz şeyleri gözler önüne serebilecek somut bir örnek olabilir. İnanıyorum ki Sergey  Lazarev ismini okuduğunuz da aklınıza sahne performansından ziyade sonuçların açıklanmasının ardından ekranlara yansıyan hayal kırıklıklarıyla dolu gülümsemesi geliyor. Açıkçası bu hayal kırıklığını sadece birinciliği kaçırdığı için değil aynı zamanda bu süreçte yaşadığı olaylara da bir nevi tepkisi olarak değerlendirebiliriz. Gelin hep birlikte bu süreçte yaşanabilecek tüm olumsuz şeyleri Sergey Lazarev’in yaşadıkları üzerinde gözler önüne serelim.

1- Yapılacak Sürprizlerin Sosyal Medyaya Sızması

Malesef ki Rusya’nın bu konuda ezelden beri başı dertte. Geçtiğimiz sene 1 Aralık’ta temsilcisini, 5  Mart’ta şarkısını takipçilerinle paylaşacak olan Rusya, her iki özel günde de planlanan tarih ve saatten önce haberler sosyal medyada paylaşıldı. Hal böyle olunca sürprizler ellerinde patladı ve istedikleri etkiyi fanlar üzerinde yaratamadılar. Hatta ve hatta yaşadıkları sadece bunlarla kısıtlı kalmadı. Tüm güvenlik önlemlerine rağmen Sergey Lazarev’in prova videosu arena içerisinde bulunan ekranlardan kayda alındı ve yarışma tarihinden önce internet aracılığıyla servis edildi. Böylelikle prova fotoğraflarından meraklanan takipçiler o video aracılığıyla tüm heyecanını yarışma öncesinde kaybetmiş oldu.

2- Promo Turlarında ve Konserlerinde Yorgun Düşmek

Son yıllarda aldıkları başarılı sonuçları birincilikle taçlandırmak isteyen Rus cehpesi yarışma için Sergey Lazarev’i tercih etmişti. Sergey Lazarev bu görevin ne kadar sorumluluk ve çalışma gerektirdiğini biliyordu. Şüphesiz Sergey ve yarışma için kurulan ekibi bunun için çok çabaladı. Sadece Eurovision sahnesi için değil, şarkı tanıtımı için gittiği yerlerdeki sahne performansları da çok titiz bir şekilde hazırlanıyordu. Tüm bu tempoya ayak uydurmak o kadar da kolay olmuyordu ve bu bir noktada patlak verecekti. Öyle de oldu ve bir konserinde Sergey Lazarev sahne üzerinde baygınlık geçirdi. Durum böyle olunca Sergey Lazarev bir müddet dinlenmek zorunda kalmıştı.

3- Sahne Üzerinde Şanssızlıklar Yaşamak

Tüm hazırlıkların ardından sanatçıyı en çok heyecanlandıran anlardan biri de Eurovision sahnesinde geçirdiği anlardır. Sanatçı bir nevi tüm yorgunluğunu orada unutur ve sahne ışıklarının tadını çıkarır. Ancak bu süreç Sergey Lazarev için biraz tatsız oldu. Her ne kadar yarı final ve final performansları kusursuz olsa da provalarda plartformdan düşen Sergey arenadakileri korkutmuştu. Plartformdan düşmek yaşadığı tek şanssızlık değildi. Alışılmışın dışında bir sahne performansı hazırladığı için görseller ve müziğin zamanlamasını güzel ayarlamak adına birçok kez provası kesilmiş ve yeniden başlamak zorunda kalmıştı.

4- Kameralar Önünde Rezil Olacak Anlar Yaşamak

Her ne kadar sanatçıların bazıları daha samimi daha içten olsa da hepsinin ortak özelliği sahip olduğu sanatçı ruhu ve bunun sonucunda doğan sanatı havasıdır. Birçoğunun bu havayı bozacak şeylere asla tahammülü yoktur. Ancak Sergey Lazarev bu durumu da en sempatik haliyle üstesinden gelebildi. Provasının ardından basın konferansı verecek olan Sergey Lazarev merdivenlerden çıkarken tökezler ve düşmekten son anda kurtulur. O anda yaşadığı utanç duygusuyla kameralara parmak işareti yaparak bu olayı hiç yaşanmamış sayalım der gibi bakışı onu ayrı bir sempatik kılmıştı.

5- Her Şeyin Son Anda Ellerinizden Kayıp Gitmesi 

Aşağıdaki fotoğraf karesi her şeyi özetler nitelikte. Onca kopan yaygara rağmen Sergey yarışmayı ancak 3. sırada tamamlayabildi 🙁

 

Son Bir Not: İtiraf ediyoruz tüm olanlardan ekip olarak sorumlu olma ihtimalimiz oldukça yüksek 🙁