Yıl 2012. Can Bonomo adında ülke genelinde dar bir kitlenin bildiği bir ismin Türkiye’yi Eurovision’da temsil edeceği açıklanır. İsmin açıklanmasıyla birlikte komplo teorileri alır başını yürür…

Sizler için 3 Şubat 2012’de manşet olan Can Bonomo haberini bir kez daha gündeme getirelim istedik.

Dönemin gazetelerinden biri “Eurovision temsilcisi Can Bonomo’yu TRT’nin değil, Dışişleri Bakanlığının seçtiği” iddiasını ortaya atar ve ülke karışır. Gazetenin gerekçesi ise ,2010 yılında İsrail ile yaşanan Mavi Marmara Krizi’nin ardından,  Bonomo talebi Dışişleri ve TRT ile birlikte “Yahudi açılımı” başlatıldığıdır. Bilindiği üzere Eurovision temsilcimiz Sefarad Yahudisidir. Bunun üzerine TRT ve Dışişlerinden açıklamalar gelir.

TRT:

“Sanatçı Can Bonomo TRT Müzik Dairesi’nin ve müzik prodüktörlerinin uzun araştırmalar sonucu tercih ettiği bir isimdir. Eurovision 2012’de Türkiye’yi temsil edecek olan Can Bonomo, tamamıyla TRT kurumunun tercihiyle belirlenmiştir”

Dışişleri:

“Bugün bir gazetede yer alan “Bonomo talebi Dışişlerinden” başlıklı haberin ve TRT ile birlikte “Yahudi açılımı” başlatıldığı yönündeki iddialarının gerçekleri yansıtmamaktadır”