2015 yılında birinciliğe İsveç oluşunca daha ilk günden tartışılmaya başlanan konu ev sahipliği için hangi şehir ve arenanın ev sahipliği yapacağı sorularıydı. Globe Arena’nın ev sahipliği haberi açıklandığında en büyük hayal kırıklığını Tele 2 Arena’nın ev sahipliğini dileyen insanlar yaşamıştı.

Tele2 Arena

 

Ev sahibi olarak Globe Arena seçilmesinin nedenini SVT, Tele 2 Arena’nın yoğun bir programa sahip olmasına bağlıyor ve 2000 yılında gösterdikleri güzel misafirperverliği tekrardan yaşatma umutlarını sunmuşlardı. Tele 2 Arena’dan gelen haberler yoğun programı kimlerin yarattığını öğrenmiş bulunuyoruz. Yılın bir numarası Adele İsveç’te hayranlarınla Tele 2 Arena’da buluşuyor.

 

Ancak SVT, Tele 2 Arena’da Eurovision final gecesinde geleneksel hale getirmeyi planladıkları bir Eurovision partisi düzenleyecek. Böyle bir parti düzenlenmesinin gerekçesi: “Fanların bir arada dev ekrandan Eurovision’u izleyip eğlenebilmesi.” olarak açıklandı ve bunun bir gelenek haline gelmesi temenni edildi.

 

Eurovision Party Tele2 Arena

Eurovision Party Tele2 Arena

 

Ayrıca Eurovision’un açılış ve kapanış partilerine sadece akrediteli kişilerin katılabilmesinin diğer insanların bundan mahrum kalması gerekçe olarak öne sürüldü.

Gelelim partinin detaylarına:

-Partinin sunucusu 2014 yılında İsveç’i temsil eden ve geçtiğimiz yıl Melodifestivalen’i sunan Sanna Nielsen olacak,

-Ayrıca Tele2 Arena’daki izleyici ve fanlar Eurovision Şarkı Yarışmasının düzenleneceği Globe Arena ve sahne arkasından özel röportajlara şahit olacaklar,

-Gecede Carola, Loreen, Danny Saucedo ve Panetoz  gibi İsveçli sanatçılar sahne alacak,

-İsveç’in jüri oyları Tele2 Arena’dan canlı olarak paylaşılacak,

-Partinin biletleri 18 Mart saat 10:00 CET’de  AXS.com üzerinden satışa çıkacak. Bilet ücretleri 300 ve 995 SEK arasında olacak.

 

A D E L E 29.04.16

A photo posted by Joel Gunnarsson (@joelgunnarsson) on

@adele live x4

A photo posted by Sarah Dawn Finer (@sdfmusic) on

I felt your love @adele ! What a concert!

A video posted by Måns Zelmerlöw (@manszelmerlow) on