TRT Genel Müdürü Şenol Göka, Eurovision’a katılmama kararının ardından ilk kez konuştu. İstenilen şartların Avrupa Yayın Birliği (EBU) tarafından oluşturulmaması dolayısıyla bu kararın alındığını dile getiren Göka, Eurovision severleri üzdüklerinin farkında olduklarını söyledi.

Biz daha önce bazı şartlar öne sürmüştük ve yönetim kurulu kararını bu şartlar üzerine almıştık. Daha önceden söylenen bazı düzeltme talepleri vardı ve bu düzeltme talepleri konusunda çok önemli bir şey kaydedilmedi. Daha önceki yönetim kurulu kararımızı da düşündüğümüzde katılamayacağımızı söyledik.

Bazı arkadaşlarımızı üzdüğümüzü de biliyorum. Özellikle katılmamızı çok isteyen arkadaşları üzdüğümüzü biliyorum.

açıklamasını yaptı.

Avrupa Yayın Birliği en son, Büyük Beşli’nin direkt finale çıkması ancak yarı finallerde de performans sergilemesi doğrultusunda aldığı kararla, geri dönüş anlamında Türk fanları umutlandırmıştı.

Türkiye’nin yarışmaya katılmayacağı açıklamasının seçimin üstüne yapılması, kararın siyasî sebeplere dayanıp dayanmadığı sorusunu da akıllara getirdi.

TRT, Türkiye’nin 61.si düzenlenecek Eurovision Şarkı Yarışması’na katılmaması kararıyla birlikte Türkiye’nin çekilme süresini dört seneye çıkarmış oldu.

https://www.youtube.com/watch?v=4DwZINGJB9U

Video Kaynağı: eurovisiondream