Ukrajinska nacionalna televizija organizovala je drugo polufinalno veče u kome su izabrana poslednja tri finalista za veliko finale koje se održava 21. februara. Kao i prošle nedelje Ruslana, Konstantin Meladze i Andrei Danilko su nakon svakog takmičara izvodili svoje pesme. Drugo, kao i prvo polufinalno veče su vodili Dimitri Tankovich i Aleksander Pedan. Takodje, španski predstavnici su izveli pesmu “Say Yay”, neposredno pre proglašenja finalista.

Eurovision.tv nas je već upoznao sa izvođačima pre polufinala:

Grupa SanSay, formirana 2007.godine svira funk, rege, soul i folk, sa glavnim pevačem Andrei Zaporozhets na čelu. Do sada su izdali čak 5 studijskih albuma.

Pur:Pur je formiran 2008.godine u gradu Kharkiv, kada postaje veoma popularan na internetu. Pur:Purčine tri člana: Nata Smirina (glavni vokal), Evgeni Zhebko (gitara), Gregori Oleynik (bubnjevi). Grupa izvodi indie-rock, jazz i bossa nova. Pevali su na mnogim festivalima, uključujući Gogol-Fest, Stereoleto i drugi. Za ukrajinsko nacionalno polufinale pripremili su pesmu ”We Do Change”.

Peaks of Kings je novoformirana rok grupa iz grada Mukacheve koji se nalazi u zapadnoj Ukrajini. Grupu čine Valentin Madyar (glavni vokal), Tomasz Mikitin (gitara), Mikhailo Koshtura (bas gitara), Danilo Zvenyhorodski (bubnjevi) and Lyubov Lukina (klavijatura). PRva pesma sa kojom su nastupali na Evroviziji bila je ‘Last Hope”’. ”Ova pesma je o osećanjima izmedju ljudi, kao i ljubavi izmedju muškarca i žene. Za nas Evrovizija nije eksperiment već velika šansa za napredak.”

Grupa Pringlez dolazi iz grada Kharkiv. Grupu čine Anna Korsun (vokal), Andrey Gustey (gitara, pomoćni vokal), Anatoly Bulash (gitara, pomoćni vokal), Vitaly Inutochkin (bubnjevi) and Evgeny Chernobrovkin (bas). Pringlez izvode pop-rok, euro-pop i electoronik. Pesmu koju izvode napisala je Anna Korsun i zove se Easy To Love. Pesma govori o ljubavi na prvi pogled.

Victoria Petryk je učestvovala na dečjoj pesmi Evrovizije 2008.godine, kada je završila na 2.mestu sa pesmom Matrosy. 2010. godine, sa svega 13.godina, učestvovala je u šouu ”Ja imam talenat 2” u Ukrajini, kada je došla do polufinala pevajući sa svojom osmogodišnjom sestrom, Anastasiya Petryk. Takodje, bila je finalista ukrajinskog nacionalnog finala 2014.godine i završila na drugom mestu sa pesmom Love Is Lord. Ove godine okušaće se u odabiru pesme za Evroviziju sa pesmom Overload.

Arkadi Voityuk dolazi iz maloga grada, Kovel u zapadnoj Ukrajini. 2011.godine Arkadi je bio jedan od finalista šoua ”X-Factor”. Te iste godine objavio je svoj prvi singl Let Me Free. 2013.godine bio je medju finalistima na takmičenju New Wave. U polufinalu pevaće pesmu Vse V Tobi.

Pravo ime ALLOISE je Alla Moskovka. 2004.godine bila je članica grupe Tomato Jaws, a 2007.godine glavni vokal grupe Gorchitza. Od 2012. godine ALLOISE je započela karijeru kao solo pevačica. Pored pevanja, Alla je takodje i glumica. Za svoje učešće na Evroviziji kaže da je veoma energično i borbeno.

Pop duo iz Ukrajine, poznat po moćnim glasovima i harizmom, NuAngels, su dve pevačice Victoria i Slava. Duo je formiran od strane Yuri Nikitina. Pesmu Higher za ovogodišnje ukrajinsko nacionalno takmičenje napisali su Alexander Bard, Andreas Öhrn i Chris Wahle.

Japanda je trio koji čine sestre Ksenia i Alina Kosmos i Daria Karkhanova. Grupa izvodi j-pop, japansku pop muziku. Njih tri će se okušati sa pesmom Anime u nacionalnom polufinalu.

SunSay – Love Manifest Pur:Pur – We Do Change Peaks of Kings – Last Hope Pringlez – Easy To Love Victoria Petryk – Overload Arkadij Vojtjuk – Vse V Tobi ALLOISE – Crown NeAngely (Nuangels) – Higher Japanda – Anime

Nakon svih performansa i dugih reklama, voditelji su proglasili top 3, koji je izabran glasovima publike i glasovima žirija. Konačni finalisti će ponovo pevati u nacionalnom finalu a to su:

  1. Pur:Pur – We Do Change
  2. Nuangels – Higher
  3. SunSay – Love Manifest

Sva izvodjenja možete pogledati u playlisti.

Prema rezultatima polufinala, svi finalisti su poznati sada.

  1. Jamala
  2. The Hardkiss
  3. Brunettes Shoot Blondes