Bu sene 62. Eurovision Şarkı Yarışmasına ev sahipliği yapacak olan Ukrayna gelecek sene bir başka büyük bir organizasyona ev sahipliği yapacak.

2018 UEFA Şampiyonlar Ligi finalinin Ukrayna’nın başkenti Kiev’de oynanmasına karar verildiği bildirildi.Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, “2018 Şampiyonlar Ligi finali Ukrayna’da oynanacak. UEFA, konuyla ilgili kararı az önce verdi” ifadesini kullandı. Ukrayna’nın organizasyona en iyi şekilde ev sahipliği yapacağını belirten Poroşenko, “Bu, bizim için mükemmel bir haber” dedi.

Ukrayna Futbol Federasyonu Başkanı Andrey Pavelko da Twitter hesabından, “Birçok ülke için mümkün olmayan bir şeyi başardık. Kiev, 2018 yılında Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yapacak. Ukraynalıların en iyisine layık olduğunu bir kez daha gösterdik. Finalin örnek olması için elimizden gelen her şeyi yapacağız” açıklamasını yaptı.

Şampiyonlar ligi finalinin 2012 Avrupa Şampiyonası’na da ev sahipliği yapmış Kiev olipmiyat Stadyumu’nda oynanması planlanıyor. Bildiğiniz gibi Olimpiyat Stadyumu Eurovision için aday olan mekanlardan biriydi ancak EBU’nun çatı kriterlerine uymadığı için ev sahipliği hakkını kazanamamıştı.