Hangi aday şehirler 2017 Eurovision Şarkı Yarışması’nın ev sahibi hakkını alabilmek için başvurularında neler vadediyor? Bunun hakkında izleyicilere daha detaylı bilgi vermeyi amaçlayan UΛ:Pershiy kanalı önümüzdeki Çarşamba ilk bölümü canlı yayınlacak olan Battle of the Cities adlı programı yayınlama kararı aldı.

Dünyan’nın her tarafından izlenebilecek olan TV programı aynı zamanda ulusal radyo kanalı aracılığıyla da dinlenebilecek. Aynı zamanda yayın süresi boyunca İngilizce çevirisi de mevcut olacak. Yayını takip etmek isteyen Türk fanları programa kanalın (UA:Перший) Youtube ve  Facebook sayfaları aracılığıyla ulaşabilecekler. Program Tim Miroshnychenko tarafından sunulacak.

 

NTU stüdyolarında gerçekleşecek programa aday altı  şehirin temsilcileri katılacak ve yayın süresince temsil ettikleri şehirlerin olanaklarını ve önerilerini sunacaklar. Yayında aynı zamanda EBU’nun istekleri masaya yatırılacak ve geçen 12 yıla ev sahipliği yapmış şehirlerin olanaklarıyla önümüzdeki seneye aday şehirlerin olanakları karşılaştırılacak.

Yayından bir gün sonra (21 Temmuz) Organizasyon Komitesi bir toplantı yapacak ve şehirleri bir kez daha değerlendirecek. Toplantı sonucunda altı şehirden iki tanesi finalist olarak belirlenecek ve aynı gün içerisinde  UΛ:Pershiy kanalında ikinci bölümü canlı yayınlanacak TV programında bizlerle paylaşılacak.

TV programının üçüncü bölümünde EBU ve Organizasyon Komitesi’nin belirlemiş olduğu 2017 Eurovision Şarkı Yarışması ev sahibi şehri resmi olarak duyurulacak. Bu bölümün yayınlanma tarihi ileriki günlerde belli olacak.

 

 

Kaynak : OGAE