Ukrayna’nın başkenti Kiev 1-14 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen Eurovision Şarkı Yarışması kapsamında yurtiçinden ve yurtdışından çok sayıda turisti ağırladı…

Peki Eurovision Kiev’e daha doğrusu Ukrayna’ya ne kazandırdı?

1-14 Mayıs tarihleri arasında Kiev’e 60000 turistin ziyaret ettiği gelen bilgiler arasında. Bu turistlerin 20000’i yabancı 40000’i yerli turist. Yine bilet satışlarıyla birlikte Ukrayna 35 milyon dolara yakın bir gelir elde etti.

İlk bakışta her şey sorunsuz görülebilir ancak harcama kalemleri incelendiğinde durumun çok parlak olmadığı anlaşılacaktır.

Ukrayna Eurovision için yaklaşık 30 milyon euro harcadı. Aynı yarışmaya geçen yıl İsveç 9 milyon euro harcamıştı. Rusya ve Estonya ev sahipliği yaptığında ise 12 milyon euro harcamıştı. Yani Ukrayna İsveç ile kıyaslandığında o harcamayla 3 Eurovision’a ev sahipliği yapabilirdi.

Yine uzmanlara göre Ukrayna’da hotel ve restoranlar Eurovision boyunca çok düşük bir gelir elde etmişler. Bunun nedeni olarak ise gelen yabancıların genellikle “EuroVillage”tan çok ayrılmayıp orada yiyip içmeleri öne sürülüyor.