Gelecek sene Ukrayna’da yapılacak Eurovision Şarkı Yarışması ev sahibi ülkede bulunan herkesi telaş sardı. Bu sefer Ukrayna Hokey Federasyonu Başkanı Anatoly Brevzin başbakanları Vladimir Groysman’a attığı bir mektupla konuya müdahil oldu.

Mektubunda 22-28 April 2017 tarihlerinde Kiev’de gerçekleşecek olan Dünya Hokey Şampiyonası – Division 1 maçları için sıkıntısını dile getiren başkan, devamında gerçekleşecek olan Eurovision Şarkı Yarışması için planlamanın iyi yapılması gerektiğini söyledi. Dünya Şampiyonası boyunca Macaristan, Kazakistan, Polonya, Avusturya ve Güney Kore’den binlerce taraftar ağırlayacak olan Ukrayna’nın tanıtımının iyi yapılmasının altını çizen Anatoly Brevzin, Dünya Şampiyonası’nın sadece bir oyun olmadığının aynı zamanda ülkelerini en iyi şekilde tanıtmak adına büyük bir şans olduğunu dile getirdi.

 

 

Aynı zamanda Kiev şehrinin başvuru dosyasında şampiyonanın gerçekleşeceği Kiev Spor Sarayı’nın da bulunması federasyon başkanının gündemindeydi. Ukrayna Olimpiyat Stadı’nın ev sahipliği için daha bir adres olduğunu işaret eden federasyon başkanı, 2005 yılında şarkı yarışmasına ev sahipliği yapan Spor Sarayı’nın adaylıktan çıkarılmasını istedi.