Birçok medyanın yarışma Ukrayna’dan alınacak haberlerine kulak vermeyen Ukrayna ulusal yayıncı kurumu NTU çalışmalarına sessiz bir şekilde devam ediyor. Bugün gerçekleştirilen EBU Genel Kurulu’ndan birkaç gün önce açıklamalarda bulunan NTU Genel Müdürü Yardımcısı Oleksandr Kharebin, Ukraynalı Eurovision takipçilerinin yüreğine su serpti.

NTU Genel Müdürü Yardımcısı Oleksandr Kharebin Kanal 24’e şu açıklamalarda bulundu: “Zaten bu ay içerisinde ülke gelecek seferki yarışmanın slogan ve logosunu öğrenebilecek. Ayrıca biz sahneyi hangi şirketin tasarlayacağı konusunda da kararımızı çoktan verdik. Bu ayın sonuna kadar bilet işlemlerini hangi acentanın yapacağını  da tanımlayacağız.”

Son günlerde çıkan haberlerden usanmışa benzeyen kurum yetkilisi sözlerine şunları ekledi: “Rus medyasında yer alan Ukrayna’nın bu işin üstesinden gelemeyeceği yönündeki telkinlerinde aynı zamanda Avrupa’daki birçok seyirciye Ukrayna bu yarışmayı organize edemez algısı nakledilmeye çalışılıyor. Her şeyden önce hedefimiz sadece Ukrayna’nın yarışmayı organize edebileceğini değil aynı zamanda Rusya Federasyonu’nu bu bilgi savaşında devirmek. Kesinlikle bir tehlike yok, 2017 Eurovision Şarkı Yarışması Kiev’de gerçekleşecek, bu tamamen kesin.”