Sizlerle geçtiğimiz ay Ukrayna ön seçim prosedürleriyle ilgili oldukça çok bilgi paylaşmıştık. Bu prosedürlerin bir tanesi ise internet aracılığıyla gerçekleştirilen ön seçim turu. Bu ön seçim turunda galip gelen bir sanatçı Ukrayna ulusal finalinde direkt olarak yarışmaya hak kazanacak. 

Ukrayna ulusal finaline katılmak isteyen sanatçıların başvuruları iki ayrı kategoride alındı: İnternet Seçimi ve Genel Seçim. İnternet seçimi için başvuran adayların seçim turu başladı. Bu isimler online olarak takipçiler tarafından paylaşılacak ve kazanan isim direkt olarak ulusal finalde yer almaya hak kazanacak. Ulusal finallerde yer alacak diğer isimler genel seçime başvuran adaylardan özel bir komisyon tarafından belirlenecek.

Ukrayna ulusal finali süreci ile ilgili daha çok ayrıntı için tıklayınız.

ekran-alintisi

(Oy vermek için fotoğrafa tıklayınız. Oradan ilgili sayfaya yönlendirileceksiniz.)

Ukraynalı yetkililer her hangi bir taşkınlığı engellemek adına siteye yüklenen videoların görünürlüğünü sadece Ukrayna toprakları üzerinde serbest kılsa da, bizlerde istediğimiz sanatçının resminin altındaki kalbe tıklayarak ona destekte bulunabiliriz.

Adaylardan bir tanesi olan Alex Angel olası şarkılarını YouTube kanalından paylaşmış olsa da hangi şarkısının Eurovision için seçildiği henüz belli değil.

https://www.youtube.com/playlist?list=PLgsn-4fzsqiURerTQugGfWVqAgX4qkBkk