Bu yıl yarışmaya ev sahipliği yapacak olan Ukrayna ulusal finali ön seçimlerinde yer almak isteyen sanatçılardan başvurular almaya başladı.

STB ve UA:Pershiy kanallarının ortaklaşa gerçekleştireceği seçmelere katılmak isteyen sanatçılar Zaporizhia, Kharkiv, Odessa, Lviv, Dnipro ve Kiev şehirlerinde yapılacak canlı seçmelere katılabilecek ya da internet üzerinden başvurularını iletebilecekler. Aday isimler başvurularını 19.11.2016 tarihinden 15.01.2017 tarihine kadar iletebilecekler. Bir üst tura kalacak sanatçı sayısı ileri bir tarihte STB tarafından belirlenecek ama bu sayı 20 sanatçıdan az, 40 sanatçıdan fazla olmayacak. Ulusal finalde sahne almaya hak kazanan isimler yılın son günü 31 Aralık’ta açıklanacak. Sanatçıların her biri STB ile mülkiyet haklarıyla ilgili kontrat imzalaması gerekecek.

Şubat ayında 3-4 farklı yarı final düzenlenmesi bekleniyor ve bu yarı finallerde sayısı 8-12 arası değişecek sanatçılar sahne  alacak. Başarılı olan 2 veya 3 sanatçı finalde sahne almaya hak kazanacak. Yarı final ve final sahne sıralamaları STB tarafından bağımsız bir şekilde gerçekleştirilecek. Tüm yarı finaller bu kanallardan canlı yayınlanacak ve finalistler jüri ve halk oylarıyla belirlenecek.

Bir önceki yıllardan farklı olarak isteyen sanatçılar “Online Selection” olarak adlandırdıkları seçime de başvurabilecekler. 01.09.2016 tarihinden 10.01.2017 tarihine sürecek seçimlerde isimler STB’nin sitesinden kayıt olması ve kişisel bilgilerini doğru girmesi gerekecek. Sundukları şarkılar resmi sitede kronolojik olarak paylaşılacak ve en bu tarihlerde site ziyaretçilerinden en çok beğeni alan video sahibi finalist olma şansını elde edecek.

Başvuru sahipleri genel Eurovision kurallarına uygun olması gerekecek. 16 yaşından küçükler bu seçim  turunda yer alamayacak ve sahne üzerinde 6 kişiden fazla yer alamayacak. Ayrıca şarkı uzunluğu ve kriterleri ile ilgili kurallar göz önünde bulundurulacak.

Seçim turunla ilgilenen kişiler buradaki formu doldurması gerekecek.

Not: Başvuru sırasında online seçime yada genel seçime katılmak istiyorum şeklinde belirtmeyi unutmayın!