Malta’da ülkesi Ukrayna’yı temsil edecek olan Sofia Rol ve ekibi zor günler geçiriyor. Yarışmaya sadece 13 gün kalmış olamasına rağmen Sofia ve ekibi Eurovision maceralarına yetecek kadar paralarının toplanmadığını açıkladı.

Yarışma haftası boyunca ve ulaşım için gerekli minimum tutarın 20,500 Euro olduğunu ilan eden yapımcı Roman Keryk bu tutarın sadece onda biri oranında toplanabildiğini duyurdu. Bu durumda Ukrayna’nın katılımının tehlikede olduğu söylendi. Dansçılar, vokal koçu, koreograf, delegasyon ve Sofia’nın bulunduğu 11-13 kişilik ekibin Malta’da olması gerekiyor. Hayırsevelerin yardımını bekleyen yapımcı ve Sofia son gün olarak seyahatlerinin başlayacağı 12 Kasım’ı işaret etti. Böylelikle daha önceden ayırttıkları uçak biletlerini alabilecekler.

Diğer ülke sanatçılarına kendi yayıncı kurumları tarafından bütçe ayrıldığının altını çizen Roman Keryk, Ukrayna temsilcilerine böyle bir yardımda bulunulmadığından yakındı. NTU genel müdürü Zurab Alasania ise ulusal kanalın her sene temsilciyi belirlemek için ulusal final düzenlediğini ve yarışmaya sadece sanatçıyı ve delegasyondan 1-2 kişi göndermek zorunda olduklarını belirtti. Herkesi yarışmaya gönderemeyeceklerinin altını çizen genel müdür Kültür Bakanlığı’nın bu konuda yardımcı olmasını istedi.

2017 Eurovision Şarkı Yarışması için de mali krizler yaşayan Ukrayna’nın bu seneyi nasıl atlatacağı merak konusu.