2017 Eurovision Şarkı Yarışması’na ev sahipliği yapacak Ukrayna, temsilcisini belirlemek için geçen sene olduğu gibi düzenleyeceği ulusal finalde jüri üyeliği yapacak üç isim belli oldu.

Ulusal final jüri panelinde şu isimler olacak: X Factor yarışmasında da jüri üyeliği yapan Konstantin Meladze, 2007 yılında ülkesini Verka Serduchka sahne isminle temsil eden ayrıca yine bir diğer X Factor jürisi olan  Andriy Danilko ve son olarak geçen sene bu jürinin karşısında ter döken gece sonunda ise zafere ulaşan Jamala. Geçen seneden farklı olarak Ruslana yerine bu sene 2016 Eurovision şarkı yarışmasının galibi Jamala yer alacak.

Jamala jüri üyeliği hakkında şunları söyledi: “Ulusal finalde jüri üyeliği yapmak büyük sorumluluk ve onu verici bir şey. Gururluyum ama aynı zamanda korkuyorum çünkü yarışmacılar arasında çeşitli festivaller ve konser salonlarında buluştuğum meslektaşlarımdan bazıları mutlaka olacaktır. Her şeyden önce objektif olacağımdan eminim, her zaman gerçeği söylemek benim prensibimdir.”

Ulusal final daha önceden açıklandığı gibi Serhiy Prytula tarafından sunulacak . 4, 11, 18 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek yarı final turlarından sonra finale yükselen isimler  25 Şubat 2017 tarihinde son kez sahne alacaklar. Oylama sistemi geçen senekiyle aynı olacak: jüri ve SMS oyları birbirinle toplanıp final sonucuna ulaşılacak. Oylamada eşitlik olması halinde SMS oylarında galip gelen yarışmayı kazanmış olacak.