2016 yılında Jamala‘nın “1944” şarkısıyla aldığı birinciliğin ardından geçtiğimiz yıl Eurovision Şarkı Yarışması‘na  2. defa ev sahipliği yapan Ukrayna bu yıl da temsilcisini düzenleyeceği ulusal finalle belirleyecek. Ulusal finalin ilk heyecanı bu gece yaşanacak ve gece sonunda ilk finalistler belirlenmiş olacak.

Bu yıl 2 yarı final ve büyük finalden oluşarak 3 etapta tamamlanacak. Toplamda 18 şarkının yarıştığı yarışmada 2 hafta süren yarı finallerde her hafta 9 sanatçı sahne alacak ve yalnızca 3 tanesi finale çıkabilecek (Yarışacak şarkıları dinlemek için tıklayınız). Yarışma takvimi ise şu şekilde:

10/02: 1. Yarı Final
17/02: 2. Yarı Final
24/02:Final

Bugün ise yarışmanın ilk etabı gerçekleştirilecek ve aşağıdaki isimler sahne alacak:

1. Constantine – Misto (City)
2. Serhii Babkin – Kriz tvoyi ochi (Through your eyes)
3. Laud – Waiting
4. KAZKA – Dyva (Wonders)
5. The VIO – Nganga
6. KOZAK SYSTEM – Mamai
7. VILNA – Forest Song
8. Pur:Pur – Fire
9. The Erised – Heroes

Finale çıkacak üç isim jüri ve halk oylamasının %50-%50 etkisiyle belirlenecek. Jüri koltuğunda ise 2016 Eurovision Şarkı Yarışması galibi Jamala, 2007 Ukrayna temsilcisi Andriy Danylko ve Eugene Filatov (şarkıcı ve yönetmen, Onuka grubunun kurucusu) oturacak. Her performansın ardından sanatçılara yorumlarınla tavsiyelerde bulunacaklar. Vidbir 2018 kazananı Mayıs ayında ikinci yarı finalin ikinci yarısında sahne alacak.

Yarışma TSİ 20.00’de başlayacak. Tüm performansların ardından yayına ara verilecek ve 23.30’da tekrardan canlı yayına başlanarak oylama sonuçları açıklanacak. Birinci yarı finalde Çek Cumhuriyeti’ni bu sene temsil edecek olan Mikolas Josef ve geçtiğimiz senenin Vidbir kazananı O.Torvald konuk sanatçılar olarak sahne alacak.