Yarın başlayacak olan ilk provalar öncesi ülke delegasyonları birer birer Portekiz’in başkenti Lizbon’un yolunu tutmuş durumda. Bazı ülkeler yarışma için küçük bir ekip kurarken bazıları ise oldukça kalabalık bir ekiple çalışmaları sürdürüyor. Ekipteki her bir insan farklı bir iş için taşın altına elini koyuyor. Kimisi vokal görevini üstlenirken, kimisi sanatçının basın ile arasındaki köprü görevini görüyor. Kimisi ise tüm bu etkinlik boyunca fotoğraflarını çekiyor kimisi sanatçının reklam kampanyasını yönetiyor. Ancak en zorlu görev ise milyonların gözü ve kulağına hitap eden geri vokal, dans gibi görevleri üstlenen isimlere düşüyor. 

Bizler bu haberimizde bilgilerine ulaşabildiğimiz birinci yarı final ülkelerinin ekiplerinde yer alan isimleri sunmak istedik.

 

Azerbaycan’ı bu sene temsil edecek olan isim Aisel sahnede X My Heart adlı şarkısını seslendirecek.  Kendisine Salome Caldeira, Hugo Baptista, Sandra D’ Andreade ve Rui Andrade geri vokal olarak sahnede eşlik edecek. Takımda kendisine yer bulan Yunanlı şarkıcı Stefania Rizou da geri vokal olarak desteğini sunacak ancak diğerleriyle birlikte sahnede olmayacak.

 

Çek Cumhureti’ni bu sene genç sanatçı Mikolas temsil edecek. Hareketli şarkısıyla bu sene dikkatleri üzerine çeken genç sanatçının sahne performansı oldukça merak ediliyor. Daha önceki açıklamalara göre kendisine sahnede ikiz kardeşler Kristian ve Marek Mensa eşlik edecek. Geri vokal görevini ise kimin üstleneceği henüz açıklanmadı. Belki bu iki yetenekli isim o görevi de üstlenir.

 

Belarus temsilcisi Alekseev oldukça yoğun bir hazırlanma sürecinin ardından şarkısının ve performansının son haline karar kıldı. Kendisine dört isim geri vokal olarak destek verecek. Bu dört isim daha önce O Ses Ukrayna adlı şarkı yarışmasında yarışmış isimlerden belirlendi. Bu isimler: Anyanna Udongwo, Vilen Kilchenko, Anna Kilchenko ve Valeriya Khomenko.

Bu sene Makedonya’yı temsil edecek olan Eye Cue adlı gruba vokal olarak eşlik edecek üç isim açıklandı. Antonia Gigovska, Valeri Dimovska ve Dina Jashari geri vokallik görevini üstlenirken grubun diğer üç üyesi ile birlikte 6 kişi kuralı tamamlanmış olacak.

Hırvatistan bu sene Crazy adlı şarkısını söyleyecek Franka tarafından temsil edilecek. Oldukça tartışmalı günlerin ardından EBU tarafından kendisine her hangi yaptırım uygulanmayan Franka rahat bir nefes aldı ve çalışmalarını tamamladı. Kendisine sahnede, ünlü vokal koçu Ivana Husar ile çalışan, Djordija Palić ve Martina Ivanković ikilisi geri vokal olarak eşlik edecek. Ayrıca sahne performansı  koreograf Igor Barberic ve stilist Jasenka Tudor Bevanda tarafından hazırlandı.

Ä°lgili resim

 

İç seçim yoluyla ülkesini temsil etme hakkı kazanan genç sanatçı Ryan O’Shaughnessy, “Together” adlı şarkısıyla  sahnede olacak. Şarkı İrlanda ulusal kanalına gönderilen 300 şarkı arasından seçildi. Ayrıca Ryan da şarkıyı yazan 3 kişiden biri. Zorlu bir yarı finalde yarışacak olan İrlanda, şüphesiz senelerdir hasretini çektiği finale çıkmak istiyor. Bu amaçla sahnesine sıkı bir şekilde hazırlanan genç sanatçıya klibinde yer verdiği Alan McGrath ve Kevin O’Dwyer eşlik edecek. Bu ikili aynı zamanda 2013 yılında da sahnede yer almıştı. Remy Anna, Claire Ann Ann ve Janet Grogan üçlüsü ise destek vokalisti olarak sahnede olacak.

Bu sene iddialı gelen bir diğer ülke ise Kıbrıs oldu. Yunan asıllı sanatçı Eleni Foureria senelerdir katılmak istediği şarkı yarışması için teklif alınca düşünmeksizin kabul etti ve çalışmalara koyuldu. Fuego adlı şarkısını seslendirecek olan sanatçıya beklenildiği gibi dört dansçının eşlik edeceği açıklandı. Bu dört dansçıdan ikisi aynı zamanda geri vokal olarak da görev alacak. Ayrıca Teddy Sky kendisine sahne arkası geri vokal olacak.