2017 Finlandiya ulusal finalinde, Uuden Musiikin Kilpailu (UMK),  sahne alacak sanatçıların müzik videoları resmi sitede paylaşıldı.

Yılın son günü yerel saat ile 19.30’da başlayacak ve Mikko Silvennoinen tarafından sunulacak özel panelde paylaşılan müzik videoları değerlendirilecek. Sizler de bu videolara buradan ulaşabilirsiniz.

Bu yıl 28 Ocak tarihinde gerçekleşecek yarışmanın sunuculuğunu 2013 yılında Finlandiya’yı temsil eden Krista Siegfrieds yapacak. Hatırlanacağı üzere kendisi geçtiğimiz yıl İsveç’in ulusal finali Melodifestivalen’de yarışmış ve UMK 2016’nın sunuculuğunu üstlenmişti. Geçtiğimiz yıl iki yarı final ve bir finalden oluşan UMK bu yıl yalnızca final etabından oluşacak. Final 28 Ocak 2017’de gerçekleştirilecek ve yarışmanın kazananı teleoy ile jüri oylarının (%50-%50) birleşimiyle belirlenecek. Gecenin konuk sanatçıları Marcus & Martinus olacaklar. Bu yıl yarışmaya Espoo Metro Arena ev sahipliği yapacak. UMK 2017 biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Bu yıl UMK 2017 yarışacak finalistler:

  1. Alva: Arrows
  2. Anni Saikku: Reach Out For The Sun
  3. Club La Persé: My Little World
  4. Emma: Circle Of Life
  5. Günther & D’Sanz: Love Yourself
  6. Knucklebone Oscar & The Shangri-La Rubies: Caveman
  7. Lauri Yrjölä: Helppo elämä
  8. My First Band: Paradise
  9. Norma John: Blackbird
  10. Zühlke: Perfect Villain

Finlandiya ilk ve tek birinciliğini Yunanistan’ın başkenti Atina’da 2006 yılında düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması’nda Lordi’nin “Hardrock Hallelujah” ile almıştı.