2016 yılından bu yana Ukrayna, Eurovision şarkısını ve temsilcisini Vidbir ulusal finali ile belirliyordu. Bu sene de aynı ulusal final yöntemini uygulayacak olan Ukrayna, temsilcisini belirleme yolunda ilk adımlarını geçtiğimiz iki hafta iki yarı finalle atmıştı. Bu gece ise bu yarı finallerden seçilmiş altı kişi son kez sahne alacak ve Ukrayna’yı 2019 Eurovision Şarkı Yarışması’nda temsil etmek için yarışacaklar.

2016 yılından bu yana Ukrayna Devlet Televizyonu NTU ve STB kanalının ortak olarak düzenlediği #Vidbir adlı ulusal final, 2019 Eurovision Şarkı Yarışması için yine Ukrayna’nın şarkısının ve temsilcisinin belirlenmesinde uygulanacak ulusal final sistemi olacak. 16 katılımcıdan oluşacak ulusal finalde ise jüri koltuğunda 2016 Eurovision Şarkı Yarışması galibi Jamala, 2007 Ukrayna temsilcisi Andriy Danylko ve Eugene Filatov (şarkıcı ve yönetmen, Onuka grubunun kurucusu) oturuyor olacak. Jüri üyeleri her performansın ardından sanatçılara yorumlarınla tavsiyelerde bulunacaklar.

Oylama sistemi ise geçen seneki finalden farklı olmayacak: Yarı finallerde olduğu gibi kazanan isim jüri ve halk oylamasının %50-%50 etkisiyle belirlenecek. Oylamanın ardında eşitlik olması durumunda eşit oylara sahip isimler arasında halk oyunda daha çok puan elde eden isim  Tel Aviv yolcusu olacak.

*** Ulusal finalde yarışan tüm şarkılara buradan ulaşabilirsiniz. Birinci yarı finalin toplu sonucuna buradan ; ikinci yarı finalin toplu sonucuna buradan ulaşabilirsiniz.

Bu gece yarı finallerden seçilen altı sanatçı bir kez daha sahne alacak. Finalistlerin yanısıra jüri koltuğunda oturan ve ülkesine Eurovision kazandıran isim olan Jamala da sahne alacak. Ayrıca Fransa’yı bu sene temsil edecek Bilal Hassani konuk sanatçı olarak sahnede olacak.

TSİ 20.00’de başlayacak olan ulusal finali aşağıdaki linkten takip edebilirsiniz.