IMG_0922.JPG

Viyana’daki oteller Eurovision zamanı akıl almayacak derecede pahalandı. Pazartesi biletlerinin satışa çıkacağı Eurovision Şarkı Yarışması, Viyana otellerine de ekonomik anlamda katkı sağlayacak.

Üç yıldızlı oteller iki katından daha fazla, beş yıldızlı oteller ise üç ilâ beş kat arası pahalandı.

Conchita Wurst’un Mayıs 2014’te kazandığı zaferden çok kısa bir süre sonra Avusturya’daki çoğu otel Mayıs 2015 için kapasite artırmaya başladılar. Bazı oteller Mayıs 2015’teki kontenjanlarını doldurdular bile.

Seyahat arama motoru sitesi checkfelix.com, Eurovision sezonu Viyana’da bir gece konaklamak için gereken mebla üzerine araştırdı. Sitenin genel müdürü John Lee Saez:
“Sitemiz üzerinden Viyana’yı arayan çok oluyor. Bu yüzden Mayıs’ta burada konaklamak istiyorsanız elinizi çabuk tutun.” açıklamasını yaptı.

Beş yıldızlı oteller: Eurovision günü, 167€ yerine 285€. İki kişilik ise bu rakam 310€’yu buluyor. Bu da kişinin, haftaya gitse ödeyeceği miktarın %70 daha fazlasını ödeyeceğini gösteriyor.

Üç yıldızlı oteller: Eurovision günü, 54€ yerine 81€. Bu da kişinin, haftaya gitse ödeyeceği miktarın %40 daha fazlasını ödeyeceğini gösteriyor.