On altı ülkenin katılımıyla gerçekleştirilecek 15. Çocuk Eurovision Şarkı Yarışması bu akşam gerçekleştirilen büyük şovla tamamlandı. Mayıs ayında Kiev’de düzenlenen basın konferansında sunulduğu gibi yarışmaya Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te bulunan Olimpik Saray ev sahipliği yaptı.

Geçtiğimiz sene yarışmanın birincisi Gürcistan temsilcisi Mariam Mamadashvili olmuş ve ülkesine ev sahiğliğini getirme başarısına ulaşmıştı. Bu sene ise Gürcistan ev sahibi ülke olarak katılımcı diğer on beş ülke temsilcisine ve bizlere kapılarını açtı. Bu katılımcı ülkelerden Portekiz, 2007 yılından sonra ilk kez izleyeceğimiz ülkelerden olurken, katılım kararında bu sene Eurovision’a ev sahipliği yapacak olması birincil neden olarak gösterilebilir. Bulgaristan ve İsrail ise seneler sonra bu plartfomda yer almayacak iki ülke olarak eksiklikleri hissedildi.

Geçtiğimiz hafta boyunca küçük sanatçılar, dünyanın dört bir yanından kendilerini takip edecek izleyicilere güzel bir şov hazırlamak adına ellerinden geleni yapmıştı. Heyecanlı bir prova haftasının ardından dün akşam ise sonucu %50 etkileyecek olan jüri oylarının belirlendiği jüri finali gerçekleştirildi. Bu akşam gerçekleşen finalin ardından dünyanın dört bir yanından yarışmanın takipçileri internet oylamasıyla diğer %50’lik oy ile kazananı belirlediler. Oylamanın ardından Rusya zafere ulaşan ülke oldu!

Bu renkli şarkıların sunum görevini ise Helen Kalandadze ve Lizi Japaridze üstlendi. Bu isimlerden Helen Kalandadze, 2010 yılında Gürcistan temsilcisi Sofia’nın geri vokali olarak sahnede bulunmuştu. Lizi ise 2014 yılında ülkesini Malta’da gerçekleştirilen JESC’de temsil eden isim olmuştu. Yıllar sonra aynı plartforma sunucu olarak geri dönmüş oldu.