Birçok sayfada ve sitede yer alan söylentiler ulusal kanalın genel sekreter yardımcısı Oleksandr Kharebin tarafından yalanlandı ve fanlara şu öneride bulundu: “İlk olarak haberlerin sadece başlığını değil tamamını okuyun ve bu gece TSN’de yayınlanacak videolu röportajın tamamını izleyin.”

Bugün TSN’de yayımlanan röportajın kısa özeti Eurovision fanlarını adeta şoka uğrattı. TSN’nin yayımladığı haberde “Ukrayna gecikmeler nedeniyle ev sahipliği hakkını kaybedebilir.” ve “Hazırlık sürecinde başarısız olan Ukrayna, EBU tarafından kırmızı kartla cezalandırıldı.” gibi dramatik ifadeler kullanınca, Ukrayna’nın yarışmaya ev sahipliği yapamayacağı söylentileri dört bir yandan yayıldı. Ancak bunlar gerçeği ifade etmiyor.  Kharebin yaptığı açıklamada ekibinin yarışma için çok iyi çalıştığını ve üç aylık gecikmenin yalnızca bir aya indirildiğini ifade etti. Ayrıca 8 Aralık’ta gerçekleşecek EBU genel kurulu toplantısında NTU resmi bir sıfatla ev sahibi şehrin sunumunu yapacağının altını çizdi.

Oleksandr Kharebin, paylaşılan özette bürokrasilerin sorumlu tutulduğu ifadesinin de gerçeği yansıtmadığını söyledi. Bürokratların kendilerine ellerinden geldiğince yardım ettiğini söyleyen Kharebin, röportajı yapan TSN muhabiri Ruslan Kharchenko’nun tüm ısrarlarına rağmen ona herhangi bir sorumlu isim söylemediğini açıkladı ve “2017 Eurovision Şarkı Yarışma’sı Ukrayna’da olacak.” diye ekledi.

TSN’nin paylaştığı ve herkesi şaşkına çeviren özete buradan ulaşabilirsiniz.