Herkese Merhaba! 2018 Eurovision Şarkı Yarışması’nda yarışacak olan şarkılar birer birer belli olmaya başladı…

Bugün ekibimizin yorumlayıp puanlayacağı ülke: Arnavutluk.

Enes, Taha, Cevat, Ebru, Adem, Tuğçe, Ahmet ve Cansu’dan oluşan 8 kişilik ekibimizin yorumları ve puanları:

Enes

Anadilde şarkıları artık daha az duyar olduğumuzdan dolayı eğer İngilizceye çevirip berbat etmeyecekse Arnavutça olması artı bir puan canlı performansı da oldukça iyi sade ama yer yer patlayan bir sahneyle finale çıkması sürpriz olmaz. 7/12.

Taha

Ses gerçekten çok iyi geçen yılki gibi. Şarkı kötü değil ama bence Arnavutluk birincilik için yarışmayacak gibi. Finale çıkmasını da diğer ülkeler belirleyecek. Şarkı çok rahat ve değer kaybetmeden kısaltılabilir ve İngilizce’ye çevirilebilir durumda. Değişiklik yapmaları taraftarı değilim. Son birkaç yılda görüyoruz ki İngilizce olmayan parçalar finale çıkıyor hatta birinciliğe oynuyor. Puanım 6/12.

Cevat 

Rock müzik sevmiyorum ama adamın ses rengi gerçekten hoşuma gitti bu bir artı seçenek ama Arnavutça kalmamalı bu şarkı. Ve ayrıca kıyafet iğrenç bence o şarkıya göre daha maskülen olmalıydı. Finale çıkabilecek kadar iti revamp yapabileceklerini sanmıyorum. Puanım 3/12.

Ebru

Karışık bir şarkı ama melodisini sevdim özelikle wohoho kısmını? Arnavutçayı bu şarkıya yakıştıramadım. Onun dışında sanatçının sesi güzel. Bakalım finale çıkabilecek mi. Puanım 4/12.

Adem

Her ne kadar içime sinen bir şarkı olmasa da Arnavutluk’un aday şarkılar arasından en iyilerinden birini seçtiğini söyleyebilirim. Fanların gözdesi ve en büyük rakibi İnis’i geride bırakması benim açımdan sürpriz olmadı. Çünkü İnis canlı performansı sırasında oldukça zorlandığı izlenimine kapıldım. Geçtiğimiz iki yılda şarkısının İngilizce versiyonunu hazırlayan Arnavutluk temsilcileri, yaptıkları işlerde şarkının orijinalliğini oldukça bozmuşlardı. Umarım Eugent, hazırlayacağı 3 dakikalık versiyonunda orijinallikten uzaklaşmaz. Şarkının finale çıkıp çıkmayacağı her ne kadar rakiplerine bağlı olsa da Arnavutluk’un, 2015 yılında birçok kişinin saf dışı kalacağını düşündüğü Romanya gibi sürpriz bir şekilde finale çıkabileceğini düşünüyorum. Puan: 7/12.

Ahmet

Öncelikle şunu belirtmek istiyorum: Rock müzik seviyorum ve Eurovision’da kesinlikle her yıl en az 1-2 tane olmasını istiyorum. Ancak bu tam olarak rockın neresine konulur bilemedim. Şarkıyı ilk dinlediğimde Romanya’nın 2015 yılındaki şarkısını anımsattı. Şovu izlediğimde ise Danimarka 2011’in ucuz bir kopyasını gördüm. Doğruyu söylemek gerekirse ulusal finalde yarışan diğer şarkıları dinlemedim o açıdan seçimleriyle ilgili bir eleştiri yapamayacağım. Şarkı hakkındaki yorumlara dönecek olursak: akılda kalıcı bir melodisi yok, melodiyi sevmedim, solistin sesini beğenmedim. Tüm bunlara ek olarak sanırım Arnavutça yarışacakmış Eurovision’da. Sağlam bir düzenlemeden geçmesi gerekli (Mümkünse baştan yazılsın). Ben beğenmedim. Sadece ilk şarkı olması yüzü suyu hürmetine puanım 4/12.

Tuğçe

Bir şarkının Eurovision’da başarılı olması için bir yerinde akılda iz bırakacak bir yükseliş olması gerektiğini düşünüyorum. Bu şarkıda aslında yer yer yükselişler mevcut ama alttaki ritim hep aynı gidiyor ve şarkıyı monoton hale getiriyor. Umarım yeni, 3 dakikalık versiyonunda ritmi daha geri plana, enstrümanları ön plana alarak düzeltirler. Eurovision’da fazla göremediğimiz Rock ögelerini barındırması bir avantaj ama bunu değerlendirebilecek mi hep birlikte göreceğiz. 4/12.

Cansu

Şarkıyı ilk dinlediğimde pozitif duygular besleyemedim ama birkaç kez dinlediğimde kulağa o kadar da kötü gelmediğini fark ettim. Benim tercihim şarkının 3 dakikalık versiyonunun Arnavutça olmasından yana. Mistik bir havası var, güzel bir şekilde düzenlenirse şarkı finale yakışır ama henüz ilk şarkı. Şarkıya uygun bir da şov olursa yeme de yanında yat! Puan: 5/12

Peki Arnavutluk ile ilgili sizin görüşleriniz neler? Sizin puanınız kaç? Fikirlerinizi yorumlar aracılığıyla bizimle paylaşabilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=ZuZoTKTbwUA&feature=share