Geçtiğimiz sene Rusya’yı 2017 Eurovision Şarkı Yarışması temsil etmesi için seçilen Yulia Samoylova çıkan büyük kriz neticesinde Ukrayna sınırları içerisine girememiş ve Rusya yarışmadan çekilmek zorunda kalmıştı. O dönemde açıklamalar yapan Rus yayıncı kurum Yulia’nın bir sonraki temsilciliği üzerine garanti vermişti.

Geçtiğiğimiz sene hazırladığı şarkıyı açıkladığı için bu sene yeni şarkı hazırlamak zorunda kalan Yulia aday iki şarkısını tamamladı. Yulia şarkılarını kocası ve besteci Alexey Taran ile hazırladı ve nihai kararın verileceği Channel One yetkililerine iletildi. Şarkılardan bir tanesinin teması uzay iken diğerinin teması ise peri masalı oldu! Şarkıların Rusça, İngilizce ve Portekizce olmak üzere alternatif versiyonları mevcut.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen toplantıda Yulia ve ekibi, sahne direktörü Alexey K. Golubev ie görüştü. Alexey K. Golubev 2015 yılında “A Million Voices” adlı şarkısıyla sahnede olan Polina Gagarina’nın sahnesini hazırlamıştı. Yapılan görüşmelerde Yulia, geçen seneki aday şarkısı “Flame Is Burning” için hazırlamış olduğu sahne şovunu bu sene sunmak istediğini dile getirdi. Hazırlanan sahne şovunun yüksek teknolojiye sahip olduğunu belirtti. Ancak şarkı için uygun bir kıyafeti seçilecek. Yulia sahnede klasik bir kıyafet giymek istemiyor ve kendi tarzının dışına çıkmak istiyor. Kendisini yüzündeki çizgili taşlarla, başında bulunacak  boynuzlarla hayal ediyor.

Değerlendirmelerin ardından seçilecek şarkı önümüzdeki hafta içerisinde açıklanacak.