Değerli dostlar bugün 24 Mayıs. Bugün hepimiz özellikle Türk Eurovision Fanları için çok ama çok özel bir gün. Öncelikle 24 Mayıs 1956’da…Öncelikle 24 Mayıs 1956’da şu an hepimizin bir yürek olmasını sağlayan Eurovision Şarkı Yarışması’nın ilki İsviçre’nin Lugano kentinde yapıldı. Bu sebeble Eurovision’un doğum günü olan 24 Mayıs’ı bir kez daha yürekten kutluyorum!

Ama biz Türk Fanlar için bugünün bir önemi daha var: Eurovision Şarkı Yarışması’na 1975 yılında ilk defa katılan ülkemiz yıllar sonra ilk birinciliğini 24 Mayıs 2003 tarihinde Letonya’nın başkenti Riga’da yapılan yarışmada aldı.

Hepinizin bildiği üzere ülkemizi kraliçemiz Sertab Erener “Everyway that I can” şarkısıyla temsil etti ve son derece heyecanlı bir oylama ile birinciliği göğüsledi. O yıl ben ilk Eurovisionumu izledim. İlk sevincimi yaşadım. Sertab’ın bana yaşattığı bu mutluluk hayatımın geri kalanını bir Eurovision delisi olarak yaşamama neden oldu.

Tüm içtenliğimle hepimizin zaferini kutluyorum ve Eurovision aşkınızın asla dinmemesini diliyorum.

Yeni zaferlerde buluşmak üzere.

Eurovision ile kalın…


NOT: Söz Sizde!

Bugün büyük zaferimizin 13. yıl dönümü! Peki aranızda o günü hatırlayan var mı? Canlı canlı televizyonda izleyen? Eğer o günü canlı izleme fırsatınız olduysa sizden o güne ve zaferden sonra hissettiklerinize dair küçük bir yazı rica ediyoruz.
Aramızdaki genç arkadaşların bu heyecanı birinci ağızdan duymaya hakkı olduğunu düşünüyoruz. Yazılarınızı bugün (24 Mayıs 2015) saat 23.59’a kadar mesaj yoluyla bize mail atabilirsiniz.
Mail adresimiz: info@escapenews.org

Sizleri Eurovision ruhunu en iyi anlattığını düşündüğüm ne zaman izlesem kalbimin heyecanla attığını hissettiğim Eurovision 2010’dan bir video ile başbaşa bırakıyorum:

https://www.youtube.com/watch?v=IWQnuZycT68