2013 yılında ülkesi Ukrayna’yı 58. Eurovision Şarkı Yarışması’nda temsil eden ve üçüncü olan başarılı sanatçı ülkesindeki ses yarışması olan O Ses’te sahne aldı. Herkesi şaşkına çeviren Zlata dört jüri üyesini de döndürmeyi başardı. Ancak daha evvel kendisi gibi ülkesini Eurovision Şarkı Yarışması’nda temsil etmiş olan Jamala ve Tina Karol’u seçmeyen Zlata bir diğer jüri üyesi olan Potap’ın ekibine dahil oldu.

Sesiyle dikkatleri üzerine çeken ve Eurovision Şarkı Yarışması’nda yarıştığı dönem birçok fan kitlesine sahip olan Zlata’nın neden böyle bir karar aldığı oldukça konuşuldu. Zlata ise duygularını şu şekilde ifade etti:

Katılımcıları desteklemek ve kendilerinin müzik deneylerinden korkmaya gerek olmadığını onlara göstermek için bu gösteriye katılmaya karar verdim. Ayrıca programın her sürümünü izleyip kendini sahnede hayal edenlerin korkularını aşmaları için yardım etmek istiyorum ancak güçlerinin farkında değiller.

Bununla birlikte, Zlata projeye bir koşulla katılmayı kabul etti: Eğer seçilmesi durumunda, katılımcı olarak değil koçlardan birine danışman olarak kabul edilecekti. Bu şartı kabul edildi. Böylece Zlata Ognevich katılımcılara vokal koçluğu yapacak  ve onlara her türlü konuda tavsiyelerde bulunacak.