İsveç’in ulusal finali olan Melodifestivalen için şarkı alımları geçtiğimiz haftalarda bitti. Şimdilerde dahi hangi sanatçıların katılacağına dair söylentiler çıkıyor olsa da, biz bu sefer hangi sanatçıların bu sene kesin olarak katılamayacağını inceledik. Geçtiğimiz senelerde Melodifestivalen’de yarışmış olan David Lindgren ve Hasse Andersson bu sene sunucu olduklarından ötürü yarışmaya katılamayacaklar.

Ancak Melodifestivalen’in bir kuralı gereği 2 yıl üstüste yarışmaya katılan sanatçılar 3.yıl için yarışmaya katılma hakları elde edemezler. Bakalım 2017’de yarışmaya katılamayacak sanatçılar kimler;

Aklınıza gelen eklemeyi unuttuğumuz isimler varsa bizimle paylaşabilirsiniz 🙂

1. ISA
ISA ya da uzun ismiyle Isa Sanna Mattiasdotter Tengblad. 1998 doğumlu genç şarkıcı Melodifestivalen 2015’te “Don’t Stop” şarkısıyla finalde yarışma şansı elde etmiş ve yarışmayı 7. sırada tamamlamıştı. Ardından Melodifestivalen 2016’da şansını “I Will Wait” şarkısı ile şansını tekrar deneyen ISA 2. Şans’a kalmış ancak finale çıkamamıştı.

2.Dolly Style
İsveçli pop gubu “Dolly Style” Melodifestivalen 2015’te “Hello Hi” ve Melodifestivalen 2016’da “Rollercoaster” ile yarışan grup geçtiğimiz günlerde yeni solistlerini tanıtmıştı.

3.Molly Petterson Hammar
Melodifestivalen 2015’e “I’ll Be Fine” şarkısı ile katılarak yarı finali 7. sırada tamamladığından dolayı finale çıkma şansını kaybetmişti. Ardından Melodifestivalen 2016 ‘da şansını yeniden deneyen Molly bu yıl “Hunger” şarkısı ile geri döndü. Ancak 2. Şans Etabı’nda elendi. Tabi Molly pes etmedi ucundan kıyısından Eurovision 2016’da yer almayı başarabildi. Hatırlanacağı üzere Malta temsilcisi Ira Losco’nun hem backvokalisti hem de ortak söz yazarı olarak ekibinde yerini aldı.

4.Samir & Viktor
Melodifestivalen 2016’nın en çok konuşulan isimlerinden olan Samir & Viktor bu yıl “Bada Nakna” ile yarışmada yer almışlardı. Yarıfinalde elenen ikili 2. Şans’a kalmış ardından finale çıkmışlardı. ancak finalde sonuncu olmuşlardı. Bir önceki yıl ise Melodifestivalen’e “Groupie” ile yarışmışlardı.