Değerli fanlar artık hazırız! Eurovision ayına girmemize çok ama çok az kaldı ve bugün güzel bir haber daha geldi. Sahne çalışmaları devam ederken İsveç Euroclub’ın yapımına başladı! İşte inşaattan görüntüler:Öncelikle Euroclub, Euro Village ve Globen Arena’nın yerini haritada bir kere daha hatırlayalım:

Eurovision-Song-Contest-Stockholm-2016

Euroclub adından anlaşılacağı gibi “Club”. Bir Eurovision fanı olarak öyle bir club düşünün ki sadece Eurovision parçaları çalsın ve sizin gibi o parçaları ezbere bilen yüzlerce kişi sizle aynı mekanda bulunsun. Euroclub’ı özel kılan bu. Euroclub’ta en sevdiğiniz sanatçıyı kafası güzel bir halde yaptığı saçmalıklarla tamamen silebilir ya da daha çok hayran olabilirsiniz (Bu arada Euroclub’ın temel kuralı: Euroclub’ta olan Euroclub’ta kalır.). Şunu söylemeden geçmemek lazım Euroclub sadece sanatçılar, delegasyon ve basının girebildiği bir mekandır. Fan akreditesine sahip Eurovision fanları ise eğer bahsettiklerimden yer kalırsa çuval dolusu para ödeyip girmek zorundadır.

Gelelim asıl konuya: İsveç bu yıl nereyi Euroclub olarak seçti?:

Öncelikle Eurovision’un açılış töreni ya da diğer adıyla “kırmızı halı töreninin” bu yılda adresi değişmedi: “Stockholm Belediye Binası” (Stockholm’s City Hall). Belediye binası denildiğinde öyle basit ve sıradan yapılar aklınıza gelmesin. Avrupa’da çoğu şehirde saraydan farkı olmayan yapılardır. 

İsveç bu yıl halkı,basını,delegasyonu ve fanları düşünerek sağlam bir karar aldı. Euroclub ve Eurovillage birbirine yürüme mesafesinde olacak. Euroclub Kraliyet Sarayının dibinde, Eurovillage ise Kraliyet Bahçesinde yer alacak.

Euroclub’ın inşaatından görüntüler: