Bildiğiniz üzere geçen hafta ESCapeNews ekibi olarak Eurovision’un en büyük promo etkinliği olan Eurovision In Concert için Amsterdam’daydık. Oldukça yoğun olan basın merkezinde sizler için birkaç isimle de röportaj yapmayı ihmal etmedik. Aşağıda bu yılın Ukrayna temsilcisi olan Jamala ile olan röportajımız bulunuyor. Jamala bu yıl ülkesini oldukça güçlü bir mesajı olan “1944” şarkısı ile temsil edecek.

1-Ulusal finalde son oylar açıklanırken oylamada birbirine oldukça yakında hatta neredeyse bir eşitlik durumu vardı. O anda neler hissettiniz ?

Jüri oylarını açıkladığında belki de Eurovision Şarkı Yarışması benim yolum değildir diye düşündüm. Belki de bu bir işaretti. Aslında yarışmaları da çok sevmem, kendimi sporcu gibi hissediyorum o zaman ve çok hoşlandığım bir durum değil. Bu nedenle de belki bu benim yolum değildir diye düşündüm. Ancak son oylar geldiğinde ve kazandığımı anladığımda çok mutluydum ve kesinlikle ülkemi Eurovision’da temsil etmek benim için bir onur.

2-Ulusal finali kazandığınızda şarkınıza dünya çapında çok büyük bir tepki geldi. Bunu bekliyor muydunuz ?

Kesinlikle beklemiyordum ancak kendime inanmam gerektiğini biliyordum.

3-Hep büyükannenizin hikayesini duyduk, peki Jamala kim ve nasıl bir çocukluk geçirdi ?

Küçük bir kasabadan geliyorum. Konservatuvardan mezun olduktan sonra Kiev Ulusal Müzik Akademisine katıldım ve opera santçısı olarak oradan mezun oldum. Aslında opera santçısı olmayı planlıyordum ancak 2009’da planlarım değişti. Letonya’da uluslararası şarkıcıların yarıştığı Grand Prix’e katıldıktan sonra kendi müziğimi yapmaya karar verdim ve bugüne kadar dört adet albüm çıkardım. Sonuncusu olan “Nefes” albümünü ise geçtiğimiz Ekim ayında çıkardım. Ve tabiî ki de müzik benim aklımda bulunan bir gerçek.

4-Daha önce Türkiye’de konser vereceğinizden bahsetmiştiniz. Peki bu konserlerin nerede ve ne zaman olacağı konusunda ufak ipuçları verebilir misiniz?

En büyük hayallerimden biri İstanbul’da konser vermek çünkü Türkiye’de daha önce, bir kez Edirne’de ve iki kez Eskişehir’de konser vermiştim, ancak ne yazık ki İstanbul’da hiç konser verme şansım olmadı. Eurovision’dan sonra Türkiye’de konser vermeyi çok istiyorum.

This time from Jamala, who will represent Ukraine with her song “1944” at this year’s Eurovision!

ESCape News (@escapenewstr) tarafından paylaşılan bir video ()