Katerine Duska, instagram storysinde aşağıdaki mesajı paylaşarak boykot çağrılarına yanıt verdi..

Sayın Bay Waters,

Birkaç gün önce çeşitli medya kaynakları, çok önceden yapmış olduğum bir röportajdaki sözlerimi çarpıtarak boykot videonuza cevapmış gibi gösterdi.

Siz benim müzikal kahramanlarımdan birisisiniz ve bana bu konuda kişisel olarak ulaşmaya çalıştığınız için çok teşekkür ederim.

İnsan hakları için yaptığınız daimi savaşınızda sizin tarafınızda duruyorum bununla birlikte sanatsal mirasınıza da sonsuz saygı besliyorum. Bu savaş maalesef sadece İsrail ile Filistin hakkında değil, ayrıca performans sergilemek istediğimiz diğer ülkelerde de var.  Bu performansı segilemeyi seçmemin sebebinin, hükümetlerden ve siyasi rejimlerden bağımsız olarak (bir sanatçı olarak) müziği insanlarla ele alarak paylaştığımıza inanıyorum ve bence  ancak bu şekilde olumlu bir etkiye sahip olabiliriz. Katıldıgım bu yarışma dünyanın her tarafındaki milyonlarca izleyiciye yayınlanan ve tek bir ülkenin hükmünde olmayan bir yarışmadır. Ben her zaman sanatın gücüne inananlardanım,  bu kendi başına bir duruş olabilir ya da tartışmayı teşvik edebilir. Bu nedenle, sanatın dışlanmasının herhangi bir verimli sonuca yol açmayacağına inanıyorum. Sanatçılar arasındaki boykot sohbetlerini uzun zamandır takip ediyordum bunların içinde Thom Yorke ve Nick Cave gibi müzikal idoller de var. Videoda yanlış düşünüyor olabilme ihtimalinizden bahsettiniz.  Siz de yanlış düşünüyor olabilirsiniz, aynı şekilde biz de. Ancak tüm sanatçıların kendi kişisel yollarıyla her zaman tüm insanlar için sevgi, saygı, barış ve refahı savunmak için çaba gösterdiğine inanmak istiyorum.

 

Sevgiler

Katerine