Ukrayna’nın başkenti Kiev’in ev sahipliği yaptığı 2017 Eurovision Şarkı Yarışması üzerinden 6 ay gibi bir süre geçmesine rağmen yarışma farklı yönleriyle konuşulmaya devam ediyor…

Diğer ülkeler 2018 Eurovision Şarkı Yarışmasına hazırlanırken Ukrayna Eurovision 2017’yi konuşmaya devam ediyor.

Devlet Denetleme Ajansı tarafından yapılan açıklamaya göre 2017 Eurovision Şarkı Yarışması için ayrılan bütçeden 17 milyon dolar ya kötüye kullanılmış ya da zimmete geçirilmiş.

Ev sahipliği yapan kanal UA:PBC’nın gerçekleştirdiği faaliyetleri ve harcamaları denetlemek üzere gönderdiğimiz memurların raporlarına göre ortada 17 milyon dolarlık bir açık gözüküyor. Ayrıca yarışma için çok sayıda yabancı şirketle anlaşma yapılmış. Bu şirketler ve kanal arasındaki nakit akışını tam olarak görebilmek neredeyse imkansız. Örneğin yarışma için 45 bin dolarlık metal detektörü satın alındığı gözüküyor. Ancak hesaplara daha detaylı bakıldığında aynı ekipmanın kanal tarafından 100 bin dolara kiralandığı ortaya çıkıyor.

Jamala’nın “1944” şarkısıyla Stockholm’de kazandığı zaferin ardından Ukrayna’nın başkenti Kiev 2017 Eurovision Şarkı Yarışmasına 12 yıl aradan sonra ev sahipliği yapmıştı.